«Κερνάμε Ελλάδα 2024» από 24 έως 26 Μαΐου «Μια μεγάλη δράση εξωστρέφειας»

0
39

Η προώθηση των μοναδικών σε ποιότητα αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, είναι ο βασικός στόχος της επιστροφής του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα 2024» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 24-26 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας. Μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας και το Επιμελητηρίου Ηλείας.
Οι ετοιμασίες για την ημέρα των εγκαινίων βρίσκονται σε φουλ ρυθμούς και ήδη έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα περίπτερα που θα φιλοξενήσουν τους εκθέτες από όλη τη Χώρα και το εξωτερικό.
Οι συμμετοχές για φέτος έχουν ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες και αναμένεται το Αθλητικό Κέντρο της Αμαλιάδας να «πλημμυρίσει» από κόσμο που θέλουν να δουν από κοντά την μεγάλη Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων αλλά και να γευθούν τις μοναδικές δημιουργίες των σεφ που διαχρονικά στηρίζουν την έκθεση.
Οι οργανωτές και φέτος υπόσχονται πολλές εκπλήξεις που θα προβάλλουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, ενώ οι αγρότες της Ηλείας θα μπορέσουν να δουν από κοντά και να επιλέξουν αγροτικά μηχανήματα που βοηθούν στην παραγωγή τους.
Σημειώνεται πως το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδας 2024 αποτελεί σημείο αναφοράς για τα εκθεσιακά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Μια στάση σε ό,τι αφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που αναδεικνύει τις γεύσεις, τα αρώματα και την μουσική που τις συνοδεύουν. Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνουν εκδηλώσεις που φέρνουν κοντά την τοπική οικονομία, ανθρώπους και προϊόντα και παρουσιάζουν την παράδοση και την ιστορία του τόπου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης φυσιογνωμίας του.
Παράλληλα με το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η Αγροτική Έκθεση Euro Agro Expo 2024, που αφορά τη Γεωργία, την Κτηνοτροφία, την Ελαιοκομία και τον Εξοπλισμό, όπου κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού – γεωργικού κλάδου θα προβάλλουν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους.
Euro Agro Expo 2024, ένα κορυφαίο γεγονός στην παρουσίαση αγροτικών, ελαιουργικών μηχανημάτων και εργαλείων, σύγχρονων τεχνικών, νέας τεχνολογίας, εξοπλισμού, εφοδίων και γενικότερα προϊόντων και υπηρεσιών από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Ό,τι αφορά τον Αγρότη!
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Παρασκευή 24 Μαΐου 16:00 – 22:00
Σάββατο 25 Μαΐου 11:00 – 22:00
Κυριακή 26 Μαΐου 11:00 – 22:00
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 7:00 μ.μ.

Οι δηλώσεις
Για το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» μίλησαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κράλλης και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Ν. Κοροβέσης:
«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εγχείρημα»
«Μια μεγάλη δράση εξωστρέφειας ανοίγει τις πύλες της τις επόμενες ημέρες. Το «Κερνάμε Ελλάδα», ήρθε, έμεινε και έγινε θεσμός. Η Π.Ε. Ηλείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το συγκεκριμένο εγχείρημα. Μεγάλη η συμμετοχή και μεγάλη η προβολή για την Ηλεία. Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα αναδείξει τον αγροδιατροφικό τομέα μας, τα προϊόντα μας και ότι καλό έχει να δώσει η Ηλεία στην κοινωνία».

Α. Φίλιας:
«Να αναδείξουμε τον πλούτο της Ηλείας»
«Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδείξουμε τον πλούτο της Ηλείας σε ότι έχει να κάνει με την αγροτική παραγωγή. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Νομός Ηλείας ιδιαίτερα, αποτελούν περιοχές που ο πρωτογενής τομέας έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Αυτές τις δυνατότητες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε προβάλλοντας τα προϊόντα που έχουμε παράγει και τυποποιήσει. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στοχεύει εδώ και καιρό να αναδείξει τον παραγωγό-επιχειρηματία, ο οποίος με σύγχρονες μορφές καλλιέργειας παράγει πιστοποιημένα προϊόντα που τα τυποποιεί και τα διαθέτει».

Χρ. Χριστοδουλόπουλος:
«Μία από τις καλύτερες διοργανώσεις»
«Για άλλη μια χρονιά το «Κερνάμε Ελλάδα» είναι εδώ. Το ξεκινήσαμε πριν από έξι χρόνια και το αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή γιατί πιστεύουμε ότι θα αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, τις διατροφικές συνήθεις του τόπου μας, θα βοηθήσει τους αγρότες μας με την νέα προσθήκη και της Agro Expo. Διαθέσαμε αυτό τον πανέμορφο χώρο του αθλητικού μας κέντρου και όποια άλλη βοήθεια μας ζητήθηκε για να κάνουμε φέτος μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που θα αναδείξει τον τόπο μας».

Γ. Κράλλης:
«Περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες»
«Το «Κερνάμε Ελλάδα» για μία ακόμα φορά βρίσκεται στην πόλη της Αμαλιάδας. Το Αθλητικό Κέντρο έχει ανοίξει τις πύλες του για την προετοιμασία του Φεστιβάλ εδώ και μία εβδομάδα. Περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Περιφέρεια να απολαύσει πολλές εκδηλώσεις, με καλή διάθεση!».

Κ. Νικολούτσος:
«Κάθε χρόνο και καλύτερη διοργάνωση»
«Για μία ακόμα φορά συμμετέχουμε ενεργά στην διοργάνωση του «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο έχει διαγράψει αισθητή παρουσία στα δρώμενα της Ηλείας. Η κατεύθυνσή του για τον αγροτουρισμό είναι ζητούμενο στη σημερινή εποχή. Παράλληλα, φέτος θα έχουμε και σημαντική παρουσία εξοπλισμού απαραίτητου για τους αγρότες και τους επαγγελματίες για να προστεθεί γνώση και τεχνογνωσία. Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη η διοργάνωση και πιστεύω πως θα ανταποκριθεί και ο κόσμος στο κάλεσμα».