Τραγωδία στην Ηλεία: Το ζευγάρι χάθηκε στα ορμητικά νερά μπροστά στα μάτια συγχωριανών – Άκαρπες οι έρευνες για τον οδηγό

 

 

 

Πυροσβέστες ανέσυραν από τα λασπόνερα το αυτοκίνητο του ζευγαριού που παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας. Σε απόσταση 300 μέτρων τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν με τη βοήθεια βατραχανθρώπων το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, με drone της ΕΡΤ να καταγράφει τις προσπάθειες των διασωστών.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες αρχίσαμε να ψάχνουμε εκτός από τις ομάδες πεζοπόρων και με ντρόουν και βάρκες και δύτες καταφέραμε να εντοπίσουμε το πτώμα μιας γυναίκας και στη συνέχεια το αυτοκίνητο», ανέφερε ο Περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, κ. Μπόκας.

Άκαρπες ωστόσο, παραμένουν οι έρευνες για τον σύντροφό της άτυχης γυναίκας που βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Βρέθηκαν μόνο κάποια ρούχα του και προσωπικά αντικείμενα τα οποίο αναγνώρισε και παρέλαβε ο πατέρας του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης επιχείρησε να περάσει με το όχημά του το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί και την σύντροφό του.

Λίγα μόλις μέτρα από τη γέφυρα στην είσοδο του χωριού και παρά το γεγονός ότι οι συγχωριανοί του του φώναζαν να μην προχωρήσει ο οδηγός δεν τους άκουσε με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να τον τυλίξουν και να τον ρίξουν στην κοίτη του ποταμού.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν μέσα σε μια στιγμή το ρέμα να φουσκώνει, τα ορμητικά νερά να περνούν πάνω από το γεφύρι, να χτυπούν και να αναποδογυρίζουν το αυτοκίνητο το οποίο έπεσε μέσα στο ρέμα.

«Δεν μπόρεσε να ανοίξει την πόρτα ο οδηγός ούτε η γυναίκα του με αποτέλεσμα να τους πάρουν τα ορμητικά νερά και να καταλήξουν εκεί που καταλήξαν τα παιδιά», λέει ο κάτοικος Πλουτοχωρίου, κ. Γ. Γεωργικόπουλος.

 

πηγή:ertnews.gr