Τουρκία: «Έρχεται σεισμός 9 Ρίχτερ πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη» προειδοποιεί σεισμολόγος

0
62

 

 

 

Για το ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ. Φόβοι υπάρχουν για την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής από την Τουρκία ο σεισμός που φοβούνται, μπορεί να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και είναι πιθανό να φτάσει ακόμη και τα 9 Ρίχτερ.

Ο Νατζί Γκιορούρ που είναι γνωστός για τις προβλέψεις του ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Sozcu… «Το να είσαι υπό την επήρεια ενός σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και πολύ καλά χτισμένα κτήρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».

Όπως είπε σε έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, τα περισσότερα προβλήματα θα είναι στην ευρωπαϊκή πλευρά αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Σκεφτείτε μια λωρίδα των πρώτων 10 χιλιομέτρων που ξεκινά από την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Εκεί θα υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Διότι η ένταση του σεισμού γενικά θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ από τον Κεράτιο Κόλπο μέχρι το Σηλυβρία «Το να είσαι υπό την επίδραση σεισμού 9 Ρίχτερ σημαίνει ότι ακόμη και τα πολύ καλά χτισμένα κτίρια μπορεί να υποστούν σοβαρές ζημιές».