Το ημερολόγιο των ορκωμοσιών των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών

0
72

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου θα μας απασχολήσουν οι ορκωμοσίες τόσο της νέας Περιφερειακής Αρχής όσο και των νέων Δημοτικών Αρχών της περιόδου2024-2029.
Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό οι ορκωμοσίες των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών ξεκινούν από αυτή τη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν την εκπνοή του έτους.
Η νέα Δημοτική Αρχή Ανδραβίδας Κυλλήνης του Γιάννη Λέντζα θα ορκιστεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Κάστρο Χλεμούτσι.
Μία ημέρα αργότερα, δηλαδή τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα έχουμε την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής στην Πάτρα.
Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή στον Πύργο και ειδικότερα στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 7:30 το απόγευμα.
Μία ημέρα αργότερα το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου έχουμε μία διπλή ορκωμοσία σε όμορους δήμους. Στις 11:00 πρωί του Σαββάτου θα διεξαχθεί η τελετή ορκωμοσίας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον χώρο του Δημαρχείου ενώ στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Καλλικώμου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με τον εν ενεργεία Δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο να γίνεται ο μακροβιότερος δήμαρχος στην ιστορία της Ηλείας αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα έχουμε την ορκωμοσία σε τρείς δήμους της Ηλείας. Όσον αφορά το Δήμο Πηνειού η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Στο δήμο Ήλιδας η ημερομηνία ορκωμοσίας έχει «κλειδώσει» για τις 27 Δεκεμβρίου.
Στο δήμο Ζαχάρως η ορκωμοσία θα τελεστεί στις 28 ή στις 29 Δεκεμβρίου… λίγο πριν την εκπνοή του έτους.
Οι νέοι αιρετοί θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Ιανουαρίου 2024 ενώ η θητεία τους θα λήξει το 2029.