Τιτανικός: Ακούστηκαν ήχοι από το βυθό, βρέθηκε λευκό αντικείμενο – Ελπίδες για το εξαφανισμένο υποβρύχιο

0
216

 

 

Μια σειρά από ήχους που κατέγραψαν τα σόναρς των ομάδων ερευνών που αναζητούν στον βυθό του Ατλαντικού το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά και ένα λευκό αντικείμενο που εντοπίστηκε να επιπλέει στο νερό έδωσαν χθες (20.6.2023) νέα τροπή στο θρίλερ.

Τα σόναρς των ομάδων έρευνας έπιασαν ήχους στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού, όπου εξαφανίστηκε την Κυριακή (18.6.2023) το υποβρύχιο που έκανε ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού με 5 επιβάτεςΟι ήχοι ακούγονταν κάθε 30 λεπτά.

Οι χτύποι μπορεί να προέρχονται από τον Πολ Ανρί Ναρζολέ

Μάλιστα γνωστός ωκεανογράφος ανέφερε ότι δεν αποκλείεται οι ήχοι να προέρχονται από έναν εκ των επιβατών του υποβρυχίου που εξαφανίστηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, τον Πολ Ανρί Ναρζολέ. Ο Γάλλος τέως πλοίαρχος, ερευνητής και δύτης έχει τεράστια εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις και ίσως να ήταν αυτός που χτυπούσε μέσα από το υποβρύχιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να τον ακούσουν τα σόναρς των ερευνητικών σκαφών.

Ο ωκεανογράφος Ντέιβιντ Γκάλο είπε για τον Ναρζολέ: «Είναι το είδος του ανθρώπου που θα έκανε κάτι τέτοιο κάθε 30 λεπτά».

Ο Γκάλο τόνισε επίσης ότι τα συνεργεία διάσωσης πρέπει να πάνε αμέσως στο σημείο όπου ακούστηκαν οι ήχοι.

Ίσως ήταν φωνές

Οι Αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν το γεγονός της καταγραφής ήχων, αλλά τόνισαν ότι δεν έχει βρεθεί κάτι ως τώρα. Μέσα σε όλα, σενάρια ανέφεραν ότι ίσως οι ήχοι να προέρχονταν και από φωνές μέσα από το σκάφος, που καλούν σε βοήθεια, έτσι ώστε να πιάσουν τους ήχους αυτούς τα σόναρς.

Στο μεταξύ ένα αεροσκάφος Ρ3 του Καναδά που μετέχει στις έρευνες εντόπισε να επιπλέει στα νερά ένα λευκό ορθογώνιο αντικείμενο, που ίσως είναι από το υποβρύχιο

 

Μέχρι τώρα οι ομάδες έρευνας των ΗΠΑ και του Καναδά που σαρώνουν την περιοχή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το λευκό αντικείμενο που βρέθηκε να επιπλέει στα νερά, θα ερευνήσει πλοίο που έσπευσε στην περιοχή όπου το καναδικό αεροσκάφος εντόπισε αυτό το ορθογώνιο κομμάτι.

Εξαντλείται το οξυγόνο

Τα σωστικά συνεργεία που οργώνουν την περιοχή δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν το υποβρύχιο Titan με τους πέντε επιβάτες, που εξαφανίστηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς τα αποθέματα οξυγόνου τελειώνουν το πρωί της Πέμπτης.

Οι αξιωματούχοι του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ εκτιμούν ότι έχει απομείνει οξυγόνο ως αύριο Πέμπτη και επισημαίνεται ότι τα πληρώματα των σωστικών συνεργείων «εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο» για να διασφαλίσουν ό,τι είναι δυνατό για τον εντοπισμό του “Titan” και των μελών του.

«Γνωρίζουμε από τα δεδομένα που χρησιμοποιούσαμε ως σημείο εκκίνησης ότι το οξυγόνο έφτανε για 96 ώρες», ανέφεραν οι Αμερικανοί.


Η επιχείρηση εντοπισμού του διεξάγεται μέχρι στιγμής σε 7.600 τετραγωνικά μίλια και συμμετέχουν αεροσκάφη και σκάφη της ακτοφυλακής και του αμερικανικού ναυτικού, καθώς από τον καναδικό στρατό. Παράλληλα, συνδράμει και η 106η Πτέρυγα Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς της Νέας Υόρκης στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ σε δήλωσή της την Τρίτη.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται βοήθεια και από άλλες χώρες, όπως την Γαλλία που στέλνει ειδικό βαθυσκάφος στην περιοχή.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε ύστερα από 8 ώρες

Σύμφωνα με αποκάλυψη της Daily Mail, η εταιρεία OceanGate Expeditions, που πραγματοποιεί περιηγήσεις εδώ και 2 χρόνια στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο δήλωσε την εξαφάνιση του υποβρυχίου, οκτώ ώρες αργότερα!

 

 

Οι επιβάτες

Και τα πέντε μέλη του υποβρυχίου που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για τον Στόκτον Ρας, πρόεδρο και ιδρυτή της Oceangate Στόκτον Ρας, τον δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον επίσης μεγιστάνα Πακιστανό επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ και τον γιο του Σουλεμάν και τον Γάλλο ερευνητή Πολ Ανρί Ναρζολέ.