Τάκης Αντωνακόπουλος – «Αυτή είναι η νέα αξιοπρέπεια»

0
70

Χθες, μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στον Δήμο Πύργου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκης Αντωνακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένος από τα στελέχη του συνδυασμού του «Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο», Γιάννη Αργυρόπουλο, Γιάννη Βαρελά και Μαρίνο Αχτύπη.
Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, το οικοδόμημα της συκοφαντίας μέσω του οποίου έκαναν εκλογές στο Δήμο. Ότι είναι χρεοκοπημένος, ότι χρωστά… ο καθένας έλεγε ότι ήθελε. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα οικονομικά που πάνε να διαχειριστούν, ούτε ξέρουν να διαβάζουν τις καταστάσεις. Εμείς τι λέμε. Ότι ένα αδιαμφισβήτητο έγγραφο με ημερομηνία 7/2/2024 που υπογραφεί η Δ/ντρια Οικονομικών που είναι οικονομολόγος, λέει ότι αυτή την ώρα υπάρχουν κοντά στα 5,5 εκ. ευρώ πλεόνασμα, τα οποία μπορούν να τα διαχειριστούν και συγκεκριμένα ποσό 4 εκ. ευρώ συνολικό ποσό αδιάθετης ΣΑΤΑ από το 2012. Εμείς αξιοποιήσαμε όσα μπορούσαμε και όσα προλάβαμε λόγω και κόβιντ. Υπάρχει και ένα ποσό 1,372 εκ. ευρώ, υπόλοιπο προς διάθεση. Όλα τα άλλα είναι προϊόντα νοσηρών εγκεφάλων, μια νοσηρότητα που με παραπλανητικό τρόπο και τη συνδρομή κάποιων αργυρώνητων τοπικών μέσων ενημέρωσης επικράτησε στις προηγούμενες εκλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Πύργο, είναι θλιβερή και το πόση αξιοπιστία και αξιοπρέπεια έχει αυτή η ηγεσία που στην συνεδρίαση ΦΟΔΣΑ κάνεις δεν ψήφισε εκτός από αυτούς την υποψηφιότητα του κ. Καννή. Για αυτό και χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ απώλεσε την ψυχραιμία του ο κ. Καννής. Δέκα ο κ. Χριστοδουλόπουλος, πέντε ο κ. Καννής. Αυτό δηλώνει το κύρος που μπορεί να έχει ή τη δυνατότητα που μπορεί να έχει».

«Αύξηση τελών»
Ακολούθως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Πύργου, τόνισε: «Το δεύτερο θέμα που αναδείχθηκε χθες (σ.σ. προχθές) έχει να κάνει με την προαναγγελία για αύξηση των τελών. Το είπε ρητά στη συνεδρίαση, ότι θα αυξήσουν τα τέλη. Αντίθετα, εμείς στην πράξη καταργήσαμε τέλη, όπως το τέλος Ερυμάνθου και μειώσαμε 50% τέλη κοινόχρηστων χώρων, επιβάλαμε ειδικά τιμολόγια στην ύδρευση που τώρα κόβουν καθημερινά υδρεύσεις και σε άτομα ΑμεΑ. Έκοψαν σε ΑμεΑ χθες νερό. Εμείς δώσαμε ειδικά τιμολόγια σε κατηγορίες δημοτών. Και υπήρχε και ένα άτυπο τέλος για τα παιδιά που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις το οποίο εμείς καταργήσαμε. Έβαλαν για μελέτες άπειρα χρήματα. Αυτοί που κόπτονται για τη διαφάνεια έβαλαν για μελέτες άπειρα χρήματα και τα αφαίρεσαν από τον πολιτισμό, αθλητισμό, από μια σειρά δράσεις και υπηρεσίες που αφορούν κοινωνία και τοπική οικονομία γιατί ο πολιτισμός η μεγαλύτερη βιομηχανία οικονομική, ένα ευρώ που βάζαμε στον πολιτισμό έκανε μόχλευση 10. Δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Αυτοί λοιπόν ως γνήσιοι υποκριτές και φαρισαίοι βγαίνουν και λένε για τις αναθέσεις. Τους έδειξα και κάτι ακόμα. Το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών από τον τοπικό επίτροπο. Οι προσφυγές τους στην αποκεντρωμένη έχουν καταρρεύσει. Οι καταγγελίες τους πήγαν στο αρχείο. Παρόλα αυτά η νοσηρότητα και η φτώχια παραγωγής πολιτικής σκέψης δεν τους επιτρέπει να πουν τίποτα άλλο πάρα συκοφαντίες. Για να σκεπάσουν την βάρβαρη επίθεση στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας με την αύξηση των τελών χθες το βράδυ αντί να μιλάνε για τον προϋπολογισμός έβγαζε ένας-ένας μια ανάθεση εδώ, μια ανάθεση εκεί. Στη διαύγεια είναι οι αναθέσεις, δεν είναι κρυφές. Υπογράφουν υπηρεσιακοί παράγοντες. Αυτή παρουσιάζουν το τίποτα για σπουδαία εφεύρεση. Όπως βασικά ένα τίποτα ήταν 8 χρόνια παλιά, ως κύριοι τίποτα έφυγαν έτσι παρουσιάζονται και σήμερα. Το σενάριο του ψέματος κατέρρευσε. Παράλληλα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν για κάποιες ενέργειες όπως το κτίριο στην ανατολική πλευρά πόλης ότι δεν τους κάνει, ότι μπορεί να είναι ακριβό το κτίριο στην πλατεία… εκτός από το να συκοφαντούν ανθρώπους συκοφαντούν και κτίρια άψυχα… Επιπλέον είδαμε και κάποιες περίεργες μειώσεις όπως μηδέν για τον καθαρισμό των παραλιών, έχουμε μηχάνημα λένε, πρόκειται για υπόλειμμα μηχανήματος, τόσο άσχετοι είναι με την πραγματικότητα».

«Κατάργησαν το Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς»
Συνεχίζοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος, ανέφερε: «Κατάργησαν Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, λέγοντας ο κ. Καννής ότι είναι πανηγύρι. Το ότι ήταν εδώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το ότι η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ ήταν στο Κατάκολο σημαίνει πως είναι πανηγύρι. Το πανηγύρι είναι στο μυαλό τους».
Κλείνοντας, ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Ο προϋπολογισμός τους δίνει προτεραιότητα για μελέτες καταλαβαίνετε γιατί, τους παραδίδουμε μια σειρά από άπειρα έργα, στα οποία σκοντάφτει καθημερινά ο κ. Καννής έχει περικυκλωθεί από έργα στο γραφείο και ο σπίτι του… Γίνεται ανάπλαση πέριξ αγίας Κυριακής, της 28ης Οκτωβρίου, κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο, αγία βάρβαρα και προχωρούν τα έργα στην ανατολική πλευρά πόλης… Με τα έργα τα δικά μας περπατάνε, κάναμε μελέτες, διασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, δημοπρατήσαμε… Εμείς παραδώσαμε ένα δήμο εύρωστο οικονομικά, χωρίς να έχει δανειστεί και με μια σειρά λύσεις έτοιμες. Η πρώτη τους επιλογή ήταν να πουν ότι βρήκαν Δήμο χρεοκοπημένο, που δεν ισχύει πήραν και χθες πήραν το ηχηρό ράπισμα και ότι τα έργα βρήκαν σε κακή οικονομική κατάσταση και τα έσωσαν. Λες και μιλάνε σε λωτοφάγους. Αυτή είναι η νέα αξιοπρέπεια».