Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Πύργου

0
21

Με 17 στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2024, ενώ στον τομέα υποδομών πρόκειται να τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση ακόμα δύο θέματα.
Το πρώτο αφορά τη μεταφορά του έργο «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Πύργου» στο πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» και το δεύτερο τη λήψη απόφασης εξουσιοδότησης του δημάρχου Πύργου για την αποδοχή και υπογραφή παράτασης της σύμβασης του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2018» του Πράσινου Ταμείου μέχρι 27-2-2026 στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο «Αποκατάσταση Υποδομών Αθλητικού Κέντρου Αγ. Βαρβάρας».
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου καλούνται επίσης να λάβουν απόφαση για τον καθορισμό κοινωνικού φορέα που θα συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, όπως και για τον ορισμό μελών στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης- αποχέτευσης. Ακόμα, θα γίνει εκλογή προέδρου αλλά και ορισμός μελών στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, στη ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ και στη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πύργου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου θα εκλέξει και αντιπροσώπους του Δήμου Πύργου στον ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας και στον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ύδρευσης.