Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Κυρανάκη

Αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις με δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στις καθημερινές συναλλαγές, είναι κοινός στόχος υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπως αυτός διατυπώθηκε στην συνάντηση, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, του υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη με τον αρμόδιο Aντιπεριφερειάρχη, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.
Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό ότι στη νέα ψηφιακή εποχή και με τα δεδομένα που ανακύπτουν καθημερινά, η Περιφέρεια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης των υπηρεσιών και τομέων της για ταχύτερη ενημέρωση και διεκπεραίωση των αιτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες.
Στην ίδια κατεύθυνση – όπως επεσήμανε ο υφυπουργός – το υπουργείο έχει δρομολογήσει καινοτόμες δράσεις ώστε η ψηφιακή διακυβέρνηση να κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα τα επόμενα χρόνια.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι ο εμπλουτισμός των ψηφιακών δεξιοτήτων της διοίκησης και του προσωπικού της Περιφέρειας κρίνεται απαραίτητη για την μετάβαση στο ψηφιακό μέλλον που απαιτεί η εποχή μας και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ήδη σημαντικά βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειάς μας και ειδικά στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες ωστόσο έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την θετική διάθεση που έδειξε να στηρίξει πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει. Το ψηφιακό μέλλον απαιτεί συνέργειες ».