Ποιός είναι ο Ζερόμ Καλούτα, που “σάρωσε” Ηλεία & Ηλείους ?

0
109

Μουσικός, ηθοποιός, κατάγεται από το Κονγκό, γεννήθηκε στην Αθήνα. Δηλώνει περήφανος Αφροέλληνας (ο πρώτος με ρόλο στη σκηνή της Επιδαύρου) και τον βλέπατε ως κουρέα κάθε Παρασκευή στα «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά.

Διαβάζουμε στην συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, και την δημοσιογράφο Ελένη Τζαννάτου :

“Κατάγομαι από το Κονγκό. Γεννήθηκα το 1983 στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα και έζησα τα πιο πολλά μου χρόνια στο κομμάτι που λέγεται Αμπελόκηποι-Γουδί-Ζωγράφου.

Η Ελλάδα είναι το σπίτι μου. Το μέρος που γεννήθηκα, που μεγάλωσα, που διαμόρφωσε αυτό που είμαι. Έχω μέσα μου όλα τα χούγια, τα καλά και τα κακά. Η Αθήνα είναι το μέρος που πάντα θέλω να γυρνάω. Είναι ένα στοιχείο της ψυχοσύνθεσής μου. Απλά, για να δανειστώ έναν στίχο των Terror X Crew, «δεν είμαι ο Έλληνας που έχεις συνηθίσει».

Το Κονγκό είναι «το εξοχικό μου». Είναι, βασικά, ένα όνειρο. Το μέρος που γεννήθηκαν οι γονείς, οι παππούδες. Είναι μια ανάμνηση, μια υπόσχεση, μια εξερεύνηση. Ένας τρόπος να δεις τον εαυτό σου, να πας πίσω και να βρεις τις ρίζες σου. Είναι σίγουρα και μια προοπτική. ”

Ο ηθοποιός και μουσικός Ζερόμ Καλούτα ξεχωρίζει όχι μόνο για το ταλέντο του σε ό,τι καταπιάνεται, αλλά και με το χιούμορ του.

8 πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζατε για τον Ζερόμ Καλούτα
Το όνομά του είναι Γεράσιμος Ενγκόιε Καλούτα.
Η καταγωγή του είναι από το Κονγκό.
Μεγάλωσε στις περιοχές του Ζωγράφου και των Αμπελοκήπων.
Πρώτη φορά εμφανίστηκε στην τηλεόραση ως παιδί στην εκπομπή του Γιάννη Ζουγανέλη «Γύρω γύρω όλοι».
Το πρότυπό του είναι η μητέρα του που τον μεγάλωσε μόνη της. «Η μαμά μου είναι ένα άνθρωπος εργασιομανής. Ό,τι και να συνέβαινε θα πήγαινε στη δουλειά».
Αν γινόταν γιατρός, θα γινόταν οδοντίατρος.
Έχει φοβία με τα σκυλιά.
Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος τον σύστησε στο μουσικό θέατρο, μαζί με την μουσικοθεατρική ομάδα Σπείρα Σπείρα. Το αστείο είναι όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί πως η φοβία του με τα σκυλιά στάθηκε αφορμή για να γνωριστεί με τον συνθέτη.

Τα οκτώ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ζερόμ, αναφέρονται στο Περιοδικό ΟΚ(okmag.gr)και την δημοσιογράφο Λία Παππά.