Ο Γιάννης Λέντζας έθεσε προτεραιότητες Εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας Διασύνδεση Αράξου με την Κυλλήνη και ένταξη αντιπλημμυρικών έργων στην ΟΧΕ

0
64

Εκδήλωση Διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κάτω Αχαΐα και συγκεκριμένα, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στην πλατεία Δημοκρατίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δια ζώσης ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θέτει ως προτεραιότητα διασύνδεση του Αράξου με την Κυλλήνη, καθώς και την ανάπτυξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου του, ενώ παράλληλα ζήτησε να προτεραιοποιηθούν και να ενταχθούν στην ΟΧΕ αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Υπενθυμίζουμε πως οι Δήμοι Δυτικής Αχαΐας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού ολοκλήρωσαν την α’ φάση του έργου εκπόνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας. Παράλληλα, σήμερα 29 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προτάσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς στο σχηματισμό και υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Για τους τρεις Δήμους αποτελεί προτεραιότητα η συμμετοχή των πολιτών και φορέων στο σχηματισμό και υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Το τελικό σχέδιο της επικαιροποιημένης Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας θα συνταχθεί λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια, επισημάνσεις και προτάσεις των πολιτών και φορέων, όπως αυτά θα υποβληθούν κατά τη φάση της διαβούλευσης.
Το έργο επικαιροποίησης της Στρατηγικής ΟΧΕ Παράλιου Μετώπου Αχαΐας και Ηλείας χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-20» (Άξονας Προτεραιότητας «Τεχνική Βοήθεια ΕΤΠΑ», Κωδικός ΟΠΣ: 5217114).