Μαρίνος Ι. Αχτύπης: Μήνυμα του Αντιδημάρχου Πύργου για την 25η Μαρτίου

0
186

Η 25η Μαρτίου είναι μεγάλη και διπλή γιορτή για το έθνος μας, είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Το Έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για την ελευθερία και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου, αποτελεί μια ενθύμηση που εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς.  

Το μικρό αριθμητικά αλλά τεράστιο ψυχικά έθνος μας αποτίναξε τον ζυγό της δουλείας, διεκδίκησε, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε, αλλά τελικά κατέκτησε την ανεξαρτησία του. Χάρη στη γενναιοψυχία των προγόνων μας, όλοι εμείς οι νεότεροι Έλληνες απολαμβάνουμε σήμερα τα αγαθά της ελευθερίας και της ειρήνης. 

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί διαχρονικό σύμβολο και πηγή έμπνευσης για κάθε αγώνα για ελευθερία. Ο ελληνικός λαός πολέμησε για το όνειρο μιας ελεύθερης πατρίδας. Και πολέμησε σε έναν αγώνα άνισο, με αναρίθμητες απώλειες και θυσίες. 

Ο Ελληνισμός τα κατάφερε και άλλαξε τη μοίρα του χάρη στην ενότητα και την ομοψυχία του, χάρη στην αποφασιστικότητα και την ηθική του συγκρότηση. 

Έτσι λοιπόν, διατηρώντας στη συλλογική μας μνήμη διατηρούμε την πεποίθηση πως όλα στη ζωή μας είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει θέληση, θάρρος, επιμονή και αντοχή στις δοκιμασίες.  

Να ευχηθώ λοιπόν σε όλους τους συνδημότες μου, Χρόνια πολλά, με υγεία και ειρήνη! 

Μαρίνος Ι. Αχτύπης