Η συγγραφέας Μαριάννα Τζιατντζή μιλάει στον δημοσιογράφο Γιώργο Μαρκόπουλο για το βιβλίο της με τίτλο «Την άλλη φορά, Μαργαρίτα». Ενός πνευματικού πονήματος που παρ΄ ότι γράφτηκε την δεκαετία του 1980, επανακυκλοφόρησε από την «εφημερίδα των συντακτών» προκειμένου να συμβάλει στον «απολογισμό» της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την έναρξη της μεταπολίτευσης.

Από την ανάλυση της, δεν ξεφεύγει ούτε η σύγχρονη εποχή μιας κοινωνίας που γίνεται όλο και πιο βίαιη και άξενη, ούτε το ξεχαρβάλωμα της των δομών του υποτιθέμενου κοινωνικού κράτους, ούτε η εγκατάλειψη της Ηλείας.

Του νομού Ηλείας που συνδέθηκε μαζί του λόγω του άντρα της, του αείμνηστου αγωνιστή Κώστα Τζιαντζή, που παρότι «είναι ευλογημένος τόπος» στερείτε των μεταφορικών, ποιοτικών, αναπτυξιακών υπηρεσιών του τρένου.

Οπωσδήποτε η αναφορά της επεκτείνεται στα μεγάλα πολιτικά γεγονότα που χαράχτηκαν δυνατά πάνω στην πλάτη του ιστορικού κύκλου που ονομάζουμε μεταπολίτευση, ενώ καταθέτει και τον ξεχωριστό απολογισμό των δράσεων και παρεμβάσεων που έκαναν τα κινήματα, η νεολαία, οι συλλογικότητες.

Τέλος ως προς το βιβλίο και τον τίτλο του λέει ότι «είναι η ελπίδα για την άλλη φορά», « την άλλη φορά καλύτερα», ενώ για τα πρόσωπα που συμμετέχουν τονίζει ότι είναι «ένας συνδυασμός πρώτης ύλης και φαντασίας»