Κυβερνητικές πηγές για τις εκρήξεις στην Οδησσό: Kανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής του

0
45

 

 

 

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων έχει γίνει η Οδησσός εδώ και αρκετές ημέρες οι οποίες σφυροκοπούν την πόλη αυτή. Στην Οδησσό βρέθηκε σήμερα από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν νωρίτερα Ουκρανικά ΜΜΕ από το πρωί στην Οδησσό γίνονται εκρήξεις ενώ πληροφορίες θέλουν μια αυτές να έγιναν κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά και της ελληνικής αποστολής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν κινδύνευσε και άλλαξε το δρομολόγιο για λόγους ασφαλείας.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Βίντεο στα social media δείχνουν την στιγμή των εκρήξεων

 

 

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία γίνεται σε μια στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τη χώρα του και να την ενισχύσει όσο γίνεται προκειμένου να μην επιτραπεί η προέλαση του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Αύγουστο την Αθήνα ενώ ποτέ κατά την διάρκεια των δυο αυτών χρόνων του πολέμου η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.