«Κουτσουρεμένες» προκαταβολές για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

0
71

Λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν είδαν χθες στους λογαριασμούς τους οι πυρόπληκτοι της Ηλείας είχαν «πεταχτεί» εκτός λόγω Κοπέρνικου, για τις πυρκαγιές του 2021. Σύμφωνα με καταγγελίες οι προκαταβολές εμφανίστηκαν αρκετά «κουτσουρεμένες», ενώ μέχρι και χθες το βράδυ υπήρξαν περιπτώσεις που δεν είχαν δει ούτε ευρώ στους λογαριασμούς τους.
Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν πυρόπληκτοι ο ΕΛΓΑ δεν τους έχει αποσταλεί ακόμα τα πορίσματα, παρότι έχουν ολοκληρωθεί, ούτως ώστε να γνωρίζουν τι πληρώνονται και γιατί.
Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χθες θα γινόταν: «Πληρωμή προκαταβολών ύψους 8 εκ. €, για τις περιπτώσεις αγροτών, των οποίων κατεστράφησαν οι δεντροκαλλιέργειες -κυρίως ελαιοκαλλιέργειες- από τις Πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021, για τις περιπτώσεις των οποίων ο ΕΛ.Γ.Α. με τους υπαλλήλους του συνέταξε εξατομικευμένα πορίσματα, λόγω της μη συμπερίληψης των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων στο σύστημα των δορυφορικών εικόνων, ο οποίες κατέγραψαν τις πληγείσες περιοχές».