Ισραηλινοί κομάντος μεταμφιέστηκαν σε γιατρούς για να εκτελέσουν μέλη της Χαμάς σε νοσοκομείο

0
36

 

 

 

Ισραηλινοί κομάντος μεταμφιεσμένοι σε… ιατρικό προσωπικό, μπήκαν σε νοσοκομείο της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σκοπός τους ήταν να εκτελέσουν τρεις «τρομοκράτες» που συνδέονται με τη Χαμάς. Όλα αυτά καταγράφονται σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, με τους… μεταμφιεσμένους κομάντος, δημοσιοποιήθηκε από τις παλαιστινιακές αρχές. Σε αυτό φαίνονται 12 άνδρες και γυναίκες με πολεμικά όπλα, μεταμφιεσμένοι σε ιατρικό προσωπικό ή με πολιτικά ρούχα, να μπαίνουν στις 05:43 σε μονάδα νοσηλείας προτείνοντας τα όπλα, μέσα στο νοσοκομείο!

Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αυτού του τύπου την επιχείρηση σε νοσοκομείο της Δυτικής Όχθης και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αποτελεί ακόμα μία ένδειξη ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα επεκτείνεται σε άλλα μέτωπα…

 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο στρατός, η εσωτερική ασφάλεια και η αστυνομία του Ισραήλ ανέφεραν πως «εξουδετέρωσαν» τον Μοχάμαντ Τζαλάμνε, έναν «τρομοκράτη της Χαμάς», καθώς και «άλλους δύο τρομοκράτες», τους Μπάσελ και Αϊμάν Γαζάουι. Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Τζαλάμνε ήταν μέλος της. Επίσης ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ένα άλλο ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Γαζάουι ήταν μέλη του. Οι κηδείες τους έγιναν αργά το πρωί.

«Μια ομάδα μελών των δυνάμεων κατοχής ντυμένων με πολιτικά εισήλθε και δολοφόνησε» τους τρεις άνδρες με όπλα με σιγαστήρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Νάτζι Ναζάλ, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου. «Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην υπηρεσία αποκατάστασης του τρίτου ορόφου, όπου νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου ο Μπάσελ Γαζάουι», πρόσθεσε ο γιατρός, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας δεν μπορούσε «να κινηθεί πλέον καθόλου».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μέσω της X «στυγερούς» φόνους που συνιστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας υπογράμμισε από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του πως τα νοσοκομειακά ιδρύματα προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Το υπουργείο «καλεί επειγόντως τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τους διεθνείς θεσμούς και τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου να βάλουν τέλος στα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από την (ισραηλινή) κατοχή εναντίον του λαού μας και των κέντρων υγείας μας».

Πηγή: ERTNEWS