Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βένδρας μιλώντας στο OLYMPIAWEDRADIO, με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου, καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος δυναμικά στις συγκεντρώσεις, διεκδικώντας αυξήσεις μισθών και συντάξεων, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έλεγχο των τιμών.
Αναφερθείς στην όλη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μετά το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα τονίζει ότι «τα μνημόνια μπορεί να έφυγαν, όμως οι μνημονιακοί νόμοι έχουν παραμείνει…», ενώ αναλύοντας τις τεράστιες αυξήσεις στα είδη της λαϊκής κατανάλωσης καταθέτει «πίνακα» με το επί της εκατό άνοδο ανά προϊόν.
Ακόμα ο κ Βένδρας χαρακτηρίζει ως «τακτισμούς» τις κινήσεις εκείνες που όπου δεν ελέγχουν την πλειοψηφία διασπούν τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Στο πνεύμα αυτό διευκρινίζει ότι «το κάθε εργατικό κέντρο είναι θεσμός» και ως εκ τούτου καλεί τους απεργούς να λάβουν μέρος στην συγκέντρωση που θα γίνει την ημέρα της απεργίας στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Τέλος αναλύει την κατάσταση γύρω από το θέμα της έλλειψης των εργατικών χεριών κυρίως σε εργάτες γης, αλλά και τις πολιτικές πρωτοβουλίες και τις κοινωνικές συνθήκες που πρέπει να παρθούν και να ισχύσουν ώστε το όποιο εγχείρημα να είναι αποδοτικό, αποτελεσματικό και κυρίως ανθρώπινο.