Ευρωεκλογές 2024: Πύρρος Δήμας, Γιώργος Αυτιάς τα πρώτα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

 

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι “ζυμώσεις” για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους στενούς του συνεργάτες στη Νέα Δημοκρατία έχουν εξετάσει ήδη την πρώτη λίστα των ονομάτων που θα δώσουν τη “μάχη” του σταυρού στις 6 Ιουνίου, στις Ευρωεκλογές, οι οποίες αποτελούν και την τελευταία πολιτική “σφυγομέτρηση” για την τετραετία.

Ονόματα γράφονται και σβήνονται, και το ευρωψηφοδέλτιο στο σύνολο του συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί κοντά στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ στα τέλη Απριλίου, το οποίο θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος η Ν.Δ. συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της.

Νέα “ανοίγματα” στο κέντρο

Η χτεσινή προσχώρηση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Ν.Δ. επιβεβαίωσε στην πραγματικότητα τις φήμες που την ήθελαν να έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητα της στο “γαλάζιο” ευρωψηφοδέλτιο.

Πρόκειται για μία υποψηφιότητα που “σφραγίζει” το άνοιγμα της Ν.Δ. στο κέντρο και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

“Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του” δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση τους, τονίζοντας ότι αν και προέρχονταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργάστηκαν άψογα στο παρελθόν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ σημείωσε ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ..

Το περαιτέρω άνοιγμα στον κεντρώο χώρο σηματοδοτεί και η επιλογή, όπως όλα δείχνουν, και του Πύρρου Δήμα για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Χρυσός Ολυμπιονίκης, είχε εμφανιστεί πρόσφατα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη στην περιοδεία του στην Αγία Παρασκευή, ενώ παλαιότερα τον είχε συνοδέψει και στην ιστορική επίσκεψη στη πατρίδα του, στη Χειμάρρα της Αλβανίας.

Τα πρώτα ονόματα στο “τραπέζι”

Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνές εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Από τους νυν ευρωβουλευτές της Ν.Δ. το “πράσινο” φως για να είναι ξανά υποψήφιοι φέρεται να έχουν πάρει όσοι μετρούν ήδη μία θητεία (2019 – 2024)… Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ερωτηματικό υπάρχει αντίθετα για παλαιότερους “γαλάζιους” ευρωβουλευτές, όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Τη “μάχη” των ευρωεκλογών με τη Ν.Δ. συζητείται να δώσει και ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος ήταν και υποψήφιος με τη “γαλάζια” παράταξη στις εθνικές εκλογές στην Κεφαλλονιά, και είχε επίσης δώσει το παρών στην περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Αγία Παρασκευή.

Για άλλη μία φορά στη δημόσια σφαίρα ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, ενώ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος στις εθνικές εκλογές είχε καταλάβει την ένατη, μη εκλόγιμη, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ..

https://www.newsit.gr/