«Επαναλαμβανόμενη θεσμική απαξίωση εκ μέρους της αντιπολίτευσης»

Για μία ακόμα φορά προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δεν πραγματοποιείται λόγω απουσίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Μαΐου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω  έλλειψης της νόμιμης απαρτίας. Παρόντες ήταν μόνοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Αναστάσιος Καπώνης και ο ανεξάρτητος σύμβουλοςΔήμος Βατσής. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί πως ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Παναγιωτόπουλος έχει διαρκή παρουσία στις συνεδριάσεις, ωστόσο απουσίαζε δικαιολογημένα λόγω εργασιακών υποχρεώσεων. 

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, που συνιστά πράξη θεσμικής απαξίωσης εκ μέρους της αντιπολίτευσης και ως τέτοια την καταδικάζουμε. 

Ο δημοκρατικός διάλογος και η αντιπαράθεση απόψεων για τα δημοτικά δρώμενα επιβάλλεται να διεξάγεται πάντα στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου και φυσικά εντός των οργάνων αυτών και καμία απόπειρα αιτιολόγησης κάθε παρέκκλισης από αυτόν τον κανόνα, ενίοτε με αιτιάσεις διαφόρων τύπων, δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθεί, πόσο μάλλον να γίνει αποδεκτή η όποια απόπειρα απαξίωσης των οργάνων αυτών και ιδιαίτερα του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου τοπικής διοίκησης.

Ως δημοτική πλειοψηφία δηλώνουμε ότι παραμένουμε έμπρακτα αταλάντευτα προσανατολισμένοι στον δρόμο της αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής προς όφελος του τόπου και των πολιτών και κάθε είδους αντιλήψεις, συμπεριφορές ή πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε παρεμπόδιση του έργου του Δήμου μας ή σε απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών, τις καταδικάζουμε απερίφραστα ως μη αποδεκτές και όλους όσοι μετέρχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης