Εμβολιασμός και παιδιατρική εξέταση παιδιών Ρομά στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους»

0
28

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η δράση εμβολιασμού και παιδιατρικής εξέτασης παιδιών Ρομά στο Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού στη Γαστούνη με την αρωγή του προγράμματος «Υγεία για Όλους». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει στόχο την προάσπιση και προαγωγή της υγείας ευάλωτων ομάδων πληθυσμού μέσω της ανάπτυξης ενός δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας και στην οποία συνέδραμαν η 6η ΥΠΕ, Κέντρο Υγείας Γαστούνης και ο Δήμος Πηνειού.


Στο περιθώριο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινού, του αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Διονύσιου Γεωργόπουλου και της επικεφαλής του Προγράμματος «Υγείας Για Όλους» κας. Ελένης Σωτηροπούλου· σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκε η προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς που άπτονται αφενός σε θέματα πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας των ευπαθών ομάδων πληθυσμού αφετέρου στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν παιδιά και εφήβους –παιδική παχυσαρκία, εθισμός στη χρήση διαδικτύου κ.α.-.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας πραγματοποιήθηκε προληπτικός παιδιατρικός έλεγχος σε περισσότερα από 25 παιδιά ενώ εμβολιάστηκαν 10 εξ αυτών. Σημειώνεται ότι στο κλιμάκιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η παιδίατρος κ. Ελευθερία Βασιλείου, η υπεύθυνη συντονισμού της 6ης ΥΠΕ για τον χθεσινό εμβολιασμό και επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Γαστούνης κα. Φανή Μαντή και η επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Κοινότητας κα. Βασιλική Κασσάρα.