ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ : Το Κατάκολο αποτελεί σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα

0
24

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΉΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤ. ΚΑΝΝΉ

Σταθερό προορισμό για την κρουαζιέρα είναι το λιμάνι του Κατακόλου, σύμφωνα με τα στελέχη των εταιρειών που επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστα Νικολούτσο , τον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. και Εντεταλμένο Σύμβουλο για τον Τουρισμό, κ. Αλέκο Γαλανόπουλο
Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, όπου έγινε αναφορά στα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχαν, με κύριο στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων με το λιμάνι και των εταιρειών με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι.
Έγινε αναφορά και στο θέμα κτιρίου του κτιρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο από την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπου τονίστηκε πως η μεταφορά του στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Ναυτιλίας θα δώσει την δυνατότητα για την χρηματοδότηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για να καταστεί λειτουργικό.

Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής
«Στόχος μας η αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι του Κατακόλου»
«Η επίσκεψη μας στην έδρα των εταιρειών με κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Κατάκολο είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μας με απώτερο σκοπό την αύξηση των αφίξεων στο λιμάνι.
Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με στελέχη των εταιρειών αυτών, προκειμένου από κοινού να δούμε τις συνθήκες που πρέπει να αναπτυχθούν στο επίνειο του Πύργου ώστε η προσδοκία αυτή να γίνει πραγματικότητα.
Η αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που πιάνουν λιμάνι στο Κατάκολο θα έχει ως άμεση συνέπεια την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και ανάδειξη της περιοχής Όπως είναι γνωστό οι επισκέπτες και τα πληρώματα από τα κρουαζιερόπλοια μετατρέπονται στους καλύτερους διαφημιστές σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που θα συμβάλλει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών.
Από την πλευρά μας τους διαβεβαιώσαμε ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου το λιμάνι του Κατακόλου να είναι ασφαλές και να παρέχει όλες εκείνες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα έχει τη δυνατότητα να ελλιμενίζεται να είναι όλο και μεγαλύτερος».


Κώστας Νικολούτσος Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου
«Θετικές εξελίξεις στην έναρξη εργασιών στην χερσαία ζώνη»
«Ήταν μία επίσκεψη που είχε ως σκοπό να οικοδομήσουμε μία σχέση διαρκούς επικοινωνίας και εμπιστοσύνης για την βελτίωση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αύξηση των αφίξεων. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πρέπει να υπάρξουν σοβαρές παρεμβάσεις στο λιμάνι ώστε και οι εταιρείες να τον εντάξουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεων τους στην Μεσόγειο. Πρέπει και εμείς να επιδιώκουμε να είμαστε συνεχώς καλύτεροι και φιλικότεροι με τους επιβάτες και τα πληρώματα. Έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της επανέναρξης των εργασιών της χερσαίας ζώνης, ενώ προχωρά και ο σχεδιασμός της νέας προβλήτας που θα είναι διπλή και θα δέχεται πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια. »

Αλέκος Γαλανόπουλος Αντιπρόεδρος Δ.Λ.Τ. και Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού
«Το Κατάκολο είναι σταθερός προορισμός»
«Ήταν άκρως θετικό το αποτέλεσμα των συναντήσεων που κάναμε στις εταιρείες με τα κρουαζιερόπλοια. Η παρουσία μας στην έδρα τους αποτέλεσε για αυτούς μία έκπληξη αφού ελάχιστα Διοικητικά Συμβούλια Λιμενικών Ταμείων με το Δήμαρχο μαζί τους έχουν επισκεφθεί. Εκείνο που έγινε κατανοητό από εμάς μετά τις συζητήσεις που είχαμε με τα στελέχη των εταιρειών είναι ότι το Κατάκολο είναι σταθερός προορισμός για την κρουαζιέρα με τις αφίξεις χρόνο με το χρόνο να αυξάνονται. Μας ζητάνε να κάνουμε κάποια πράγματα όπως τη τοποθέτηση wifi που πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να τα κάνουμε».