Δήμος Πύργου: “Δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής” – Άκρως πετυχημένος και με μεγάλη συμμετοχή

0
54

Ο ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΣ (TEST PAP) ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών Ν. Ηλείας – Κ.Υ. Γαστούνης, πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με επιτυχία δωρεάν διαγνωστικό γυναικολογικό έλεγχο – Τest Pap, στην Τ. Κοινότητα Χειμαδιού .
Συγκεκριμένα στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Χειμαδιού από τις μαίες κα Τσερεμέ Αρετή και κα Γκάμαρη Σοφία, μέλη του Δικτύου Μαιών και την υποστήριξη της νοσηλεύτριας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου με παράρτημα Ρομά κας Γεωργίας Παπαδοπούλου εξετάστηκαν 25 δημότισσες και οι οποίες ενημερώθηκαν από το ανωτέρω επιστημονικό προσωπικό σε θέματα που αφορούν την σημασία της πρόληψης.
«Με προτεραιότητα την υγεία, ενισχύουμε τις υπηρεσίες μας με δωρεάν προγράμματα προληπτικής ιατρικής, ευαισθητοποίησης, και παραπομπές υγείας και υπενθυμίζουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος αφού ευχαρίστησε θερμά το Τμήμα Μαιών του Κέντρου Υγείας Γαστούνης για την συνεργασία καθώς και την 6η ΥΠΕ (Δυτ. Ελλάδας) που είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις που σχετίζονται με την προληπτική ιατρική, ανέφερε ότι ο Δήμος ενισχύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους του Δημότες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες. Η πρόληψη σώζει ζωές και καλεί τους δημότες στο πλαίσιο του προσυμπτωματικού ελέγχου να εγγραφούν στο Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register μέσα από το site www.kepygeias.org