Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: «Σε αδιέξοδο οι παραγωγοί με τα δελτία αποστολής στο MyDATA

0
70

Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, έστειλε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας για τα δελτία αποστολής αγροτικών προϊόντων, όπου εκτός των άλλων τονίζεται το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί ο παραγωγός.
Η επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, έχει ως εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι από 01/01/2024 προβλέπεται να αποστέλλονται τα δελτία αποστολής από τους παραγωγούς στη MyDATA σε πραγματικό χρόνο. Ειδικά στα συλλογικά σχήματα τα δελτία αποστολής -και αναφερόμαστε στα προϊόντα της βιομηχανικής τομάτας και της κορινθιακής σταφίδας – τα εκδίδει η Ομάδα Παραγωγών στους χώρους που έχουν οριστεί και είναι οι πλάστιγγες των εργοστασίων. Εμείς ως Ομάδα Παραγωγών έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε τα δελτία αποστολής όλων των παραγωγών-μελών μας στη MyDATA. Από το χωράφι όμως μέχρι τις πλάστιγγες των εργοστασίων ο παραγωγός δεν έχει δελτίο αποστολής.
Καταλαβαίνετε σε τι αδιέξοδο θα βρεθεί ο παραγωγός όταν χρειαστεί να ανεβάζει μόνος του τα παραπάνω δελτία αποστολής στο σύστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, για να εφαρμοστεί ο νόμος, οι αγρότες θα πρέπει να διαθέτουν υπολογιστή ή tablet πάνω στο γεωργικό τους μηχάνημα καθώς και διαδίκτυο για να μπορέσουν να ανεβάσουν τα δελτία αποστολής, πράγμα που δε γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει. 
Παρακαλώ, όπως εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα και τα προβλήματα τα οποία ανακύπτουν, προτού βρεθεί ο αγροτικός κόσμος αντιμέτωπος με πρόστιμα ειδικά τώρα που διανύουμε μια ιδιαίτερα δυσχερή οικονομικά εποχή.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Βαλιανάτος».