Δ.Σ. Πύργου – Εκλέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Σε ήρεμο κλίμα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Πύργου στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής θα συμμετέχει ex officio, όπως και ο Γιάννη Αργυρόπουλος, καθώς συμμετείχε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ.
Στην χθεσινή ψηφοφορία εκλέχθηκαν συνολικά 7 εκπρόσωποι, 4 από την πλειοψηφία και 3 από την μειοψηφία. Από την πλειοψηφία οι: Βασίλης Φάμελος, Νίκος Θεοδώρου, Δημήτρης Μεσσαλάς και Νώντας Κυριαζής. Από την μειοψηφία οι: Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Βαρελάς και Διονύσης Μπέλτσος.
Ακολούθως ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση επί των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2024, καθώς και απόφαση συμμετοχής του Δήμου Πύργου στην ευρωπαϊκή πρόσκληση «Αδελφοποίηση» με το πρόγραμμα “Magna Graecia”.
Στην συνεδρίαση ψηφίστηκε και η έγκριση του μνημονίου συνεργασίας με τη διαΝΕΟσις για την υλοποίηση των μέτρων εφαρμογής της μελέτης: «Ηλεία 2030:Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία». Μάλιστα, ο Δήμαρχος Στάθης Καννής κάλεσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ όλων των Δήμων της Ηλείας παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Τριαντόπουλου, που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία. «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, όλους τους Δήμους μας ενώνει ο κοινός στόχος που είναι η ανάπτυξη της Ηλείας και η ευημερία των πολιτών της», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καννής.