Αυγερινοπούλου σε Υπ. Παιδείας για υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων από σεισμόπληκτες περιοχές Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού

0
112

 

 

Αυγερινοπούλου σε Υπ. Παιδείας για υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων από σεισμόπληκτες περιοχές Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού

 

Με πρωτοβουλία  της Βουλευτού Δρ.  Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου – και κατόπιν αιτήματος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης –  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας σύσκεψη με την Υφ. Παιδείας  κα Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να διερευνηθεί επειγόντως το ζήτημα των αποφοίτων της Γ’ Λυκείου από τους Δήμους  Ανδραβίδας-Κυλλήνης  και Πηνειού που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, και η λήψη μέτρων λόγω των δυσχερειών που αντιμετώπισαν στην διενέργεια των μαθημάτων και της μελέτης τους εξαιτίας  της παρατεταμένης σεισμικής διέγερσης της περιοχής.  Κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές της χώρας όπως στην Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο.

Μετά από επικοινωνία που είχε με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων,  καθηγητές αλλά και εκπροσώπους των δημοτικών αρχών η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε στη Υφ. Παιδείας την ποσοστιαία αύξηση των εισακτέων από τις πληγείσες περιοχές σε σχολές της χώρας έτσι ώστε και οι μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών μας να έχουν ίσες ευκαιρίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τους υπόλοιπους μαθητές της χώρας και να μην αποβεί μοιραία για το επαγγελματικό τους μέλλον η σεισμική δραστηριότητα που σημειώθηκε στην περιοχή τους.

Ετέθη επίσης το ζήτημα της έγκαιρης αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων  που έχουν υποστεί ζημιές από τους σεισμούς ιδίως του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας.  Η Υφ. Παιδείας ήταν πλήρως ενημερωμένη για τα ζητήματα, σε ετοιμότητα και με πολιτική βούληση για την επίλυση τους. Άλλωστε γνώστης του θέματος είναι και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πρόσφατα είχε επισκεφτεί τα σχολεία της Ανδραβίδας και έχει εκφράσει την ξεκάθαρη βούλησή του για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων.

Εμπόδιο προς το παρόν  για την έγκαιρη ικανοποίηση των αιτημάτων αποτελεί η μη ύπαρξη της ΚΥΑ η οποία θα  κήρυττε την περιοχή σεισμοπαθή ή σε κατάσταση έκτατης ανάγκης. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κήρυξε  ως όφειλε  την πληγείσα περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέλεξε την πιο χρονοβόρα διαδικασία της  κήρυξης των περιοχών ως σεισμόπληκτες.

Η κα Αυγερινοπούλου ζήτησε την κατεπείγουσα υπογραφή ΚΥΑ που θα κηρύσσει την περιοχή σεισμόπληκτη και θα αποτελέσει  την βάση για την έγκαιρη υλοποίηση σειράς άλλων ενεργειών όπως η ανακούφιση των πληγέντων αλλά και η γρήγορη αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Σε σχέση με την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων προηγήθηκε σύσκεψη  των βουλευτών Ηλείας μετά από πρόσκληση του κ. Κατρίνη, με τον επικεφαλής της   ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ. Χαρωνίτη, στην διάρκεια της οποίας διερευνήθηκαν οι εναλλακτικές ώστε οι μικροί μαθητές να βρίσκονται στις τάξεις τους στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς .

Στην σύσκεψη με την κα Ζαχαράκη συμμετείχαν μετά από πρόσκληση της βουλευτού κας Αυγερινοπούλου και οι λοιποί βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος και ο επόμενος δήμαρχος κ Γιάννης Λέντζας, ενώ στην συνάντηση με την ΚτΥΠ συμμετείχε και ο βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας.