Αρχαία Ολυμπία: Απομακρύνεται σταδιακά ο συσσωρευμένος όγκος των απορριμμάτων

Σε μία πραγματικά δύσκολη «μάχη» επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες η Δημοτική Αρχή Αρχαίας Ολυμπίας καθώς σε πάρα πολλές περιοχές του Δήμου δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία αποκομιδή των απορριμμάτων τους τελευταίους δύο περίπου μήνες. Εδώ και αρκετές ημέρες ωστόσο η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα του δήμου.
Αναφερόμενος στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Στις πρώτες μέρες της θητείας μου ως Δήμαρχος, αντιμετωπίσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα με τη συλλογή των απορριμμάτων που είχαν συσσωρευτεί τους τελευταίους δύο μήνες και απειλούσε τη δημόσια υγεία.

Με συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες καταφέραμε να βρούμε άμεσα μια βιώσιμη και αποτελεσματική λύση. Η αποκομιδή των απορριμμάτων ξεκίνησε και γίνεται πλέον τακτικά. Στόχος μας είναι η Αρχαία Ολυμπία να γίνει πρότυπο βιώσιμης και οικολογικής διαχείρισης στην περιφέρεια. Για εμάς η δημόσια υγεία και η καθαριότητα του δήμου μας είναι προτεραιότητα».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης ,περιβάλλοντος και πρασίνου Γιώργος Κρέζος σημείωσε: «Κληρονομήσαμε δυστυχώς μία πολύ δύσκολη κατάσταση στην υπηρεσία καθαριότητας και από τις πρώτες κι όλας ημέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της αποκομιδής κυρίως των απορριμμάτων τα οποία σε ορισμένες περιοχές είχαν συσσωρευτεί τους τελευταίους δύο μήνες. Η αποκομιδή των απορριμμάτων έχει ήδη ξεκινήσει και ευελπιστούμε ότι σε λίγες ημέρες θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, όπως άλλωστε οφείλουμε απέναντι στους συμπολίτες μας και στην κοινωνία. Δεσμευόμαστε ότι άμεσα η εικόνα του δήμου μας θα αλλάξει προς το καλύτερο».