Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Η κυβέρνηση στηρίζει στην πράξη τον αγροτικό κόσμο»

0
67

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
«Η κυβέρνηση στηρίζει στην πράξη τον αγροτικό κόσμο»

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα μέτρα στήριξης των αγροτών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε συνέχεια των μέτρων ανακούφισης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η κυβέρνηση στηρίζει στην πράξη τον αγροτικό κόσμο, μέσα από την περαιτέρω μείωση του ενεργειακού κόστους, τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επιστροφή μεγαλύτερου μέρους του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο. Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, με τη στήριξη και την χρηματοδότηση, πρωτίστως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προχωρούμε στα εξής μέτρα:

Με έναρξη τιμολόγησης από την 1η Απριλίου, ξεκινά πρόγραμμα χαμηλών τιμών για το αγροτικό ρεύμα με τη μορφή διμερών μακροχρόνιων συμβάσεων, με σταθερή χαμηλή τιμή στην κιλοβατώρα τα πρώτα δύο χρόνια, και ενιαία επίσης χαμηλή τιμή τα επόμενα οκτώ.

Οι κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, με εξόφληση σε μια δεκαετία και μηδενικό επιτόκιο.

Προκαταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο (που ανέρχεται συνολικά σε 82 εκατ. ευρώ), ύψους 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

Μέσα στη δίνη της ακρίβειας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι δεν μένει σε εξαγγελίες, αλλά παρεμβαίνει με άμεσες λύσεις, στα προβλήματα των πολιτών”.