Ειδική εκδήλωση: «Ευρώπη, από ένα ταραχώδες παρελθόν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, 

0
452

Ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ευρώπη: από ένα ταραχώδες παρελθόν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείο “Amalias Hotel”.  

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της έκδοσης του βιβλίου «ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» από τους συγγραφείς κ.κ. Χρήστο Παπαγεωργίου και Παναγιώτη Λιαργκόβα και της επίσημης παρουσίασής του στην Ηλεία. 

Επίσημοι ομιλητές –εκτός των δύο συγγραφέων– θα είναι ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Δεματάς, ενώ χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα ούτως ή άλλως επίκαιρο ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι συγγραφείς αποτυπώνουν με τρόπο διεισδυτικό και διεξοδικό την πορεία της στο πέρασμα των ετών και τις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει.

Η ανάλυσή τους συνεισφέρει σημαντικά στην κατανόηση της ευρωπαϊκής πορείας, αλλά και των διλημμάτων με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι. 

Ο δικός μας Χρήστος Παπαγεωργίου είναι σήμερα ο Υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Ήλιδας, ενώ ο Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι ακαδημαϊκός – καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του συντονιστή στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας “Jean Monnet” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Εκδοτικό Οίκο «Επιστημονικές Εκδόσεις ΤΖΙΟΛΑ».