3.000 συνταγές μόνο το 2022 είχε υπογράψει ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Βάρδας! Ραγδαίες εξελίξεις

0
38

 

 

 

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας κρατούνται τέσσερα άτομα, ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βάρδας, δύο ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρίες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομο κύκλωμα συνταγογράφησης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τέσσερα άτομα εμπλέκονται σε υπόθεση έκδοσης και χορήγησης πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς εργάτες γης, αλλά και συνταγογράφησης φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών, έναντι αμοιβής.

Όπως προκύπτει, ο ιατρός που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας εδώ και χρόνια,  συνταγογραφούσε παράνομα -επ αμοιβή, σε αλλοδαπούς εργάτες γης -τα στοιχεία των οποίων έφερνε ο συλληφθής αλλοδαπός, σκευάσματα και φάρμακα της εταιρίας που εκπροσωπούν τα δύο άτομα που επίσης συνελήφθησαν. Μόνο το 2022 είχε εκδώσει 3.000 συνταγές.
Προχωρούσε ακόμα και στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στους αλλοδαπούς, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή στη χώρα μας.

Οι σύλληψη των τεσσάρων ατόμων έγινε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας το βράδυ της περασμένης Πέμτπης, μετά από καταγγελία.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μέσω εφαρμογής ειδικών ανακριτικών τεχνικών, αλλά και τη σταχυολόγηση και συσχέτιση δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα του ιατρού.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι, χορηγούσε έναντι αμοιβής ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών για δήθεν προγενέστερη εξέτασή τους, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογητικό για την έκδοση άδειας διαμονής. Παράλληλα, λάμβανε χρηματικά ποσά ή άλλα αθέμιτα ωφελήματα για να συνταγογραφεί φαρμακευτικά σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιατρικοί επισκέπτες αποκόμιζαν με τη σειρά τους ποσοστό κέρδους από τις πωλήσεις των φαρμάκων των εταιρειών, επιβαρύνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εργασίας του ιατρού κατελήφθησαν οι δύο ιατρικοί επισκέπτες κατά τον χρόνο που θα παρέδιδαν στον ιατρό χρηματικό ποσό για την υπερσυνταγογράφηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων της εταιρίας τους. Παράλληλα, στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκαν διαβατήρια τρίτων προσώπων, τα οποία κατείχε παράνομα, καθώς και ιατρικές βεβαιώσεις επ’ ονόματι αλλοδαπών, που είχαν εκδοθεί από τον ιατρό.

υνολικά, από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -3.870- ευρώ,
• -4- διαβατήρια τρίτων προσώπων,
• -2- ιατρικές βεβαιώσεις,
• -1- βαλλίστρα και
• πλήθος λευκών, εμφανώς χρησιμοποιημένων, φακέλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε ταξιδιωτικά γραφεία υπήρχε πίστωση χρηματικού ποσού -8.200- ευρώ από διάφορες φαρμακευτικές εταιρίες στο όνομα του ιατρού, το οποίο είχε δαπανήσει σε ταξίδια.
Σύμφωνα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ο ιατρός, κατά το τελευταίο έτος, είχε αυξήσει τη συνταγογράφηση σκευασμάτων φαρμακευτικής εταιρίας κατά 60 %, έχοντας και τα μεγαλύτερα ποσοστά συνταγογράφησης ανασφάλιστων ασθενών στο νομό όπου δραστηριοποιούνταν.

Τέλος, από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει εξακριβωθεί η έκδοση τουλάχιστον -8- ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

πηγή:https://politeianews.gr/