25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Ακούσατε!….. Ακούσατε!

0
126

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας τώρα αρχίζει! Η πόλη του Πύργου πανηγυρίζει!!!
Ο Τελάλης ήταν αυτός που διαλαλούσε τα νέα, που ανακοίνωνε φωνάζοντας τα μαντάτα, ο δημόσιος κήρυκας, ο διαλαλητής. Όλα αυτά, τα παλιά τα χρόνια που δεν είχαν ανακαλυφτεί το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και το μεγάφωνο και οι αρχές είχαν πρόβλημα να επικοινωνήσουν με τους κατοίκους και να τους πουν για κάποια πράγματα ή αποφάσεις που τους αφορούσαν. Η δυνατή φωνή και κυρίως ο τρόπος που παρουσίαζε συνοπτικά τα νέα ή διαφήμιζε τα προϊόντα, τον καθιστούσε γνωστό στην τοπική κοινωνία. Έβαζε την παλάμη στο στόμα, σαν χωνί, κι έπαιρνε τις γειτονιές φωνάζοντας.
Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως η ιδιαίτερη αυτή μορφή ενημέρωσης επανέρχεται ως δρώμενο, με αφορμή το επετειακό 25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μαθητές της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πύργου ενώνουν τις δυνάμεις τους και σαν χείμαρροι λάβας διαλαλούν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης του 25ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.
Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, οι Τελάληδες, με τη στεντόρεια φωνή τους και με συνοδεία τυμπάνων, θα ξεσηκώσουν και θα προσκαλέσουν τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου. Στις 12:00 το πρωί από την πλατεία Δικαστηρίων ως την κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα και στις 19:30 έξω από το θέατρο Απόλλων, η ζωντανή αυτή ομάδα θα πλημμυρίσει με ρυθμούς και μελωδίες τον χώρο, με έναν συνδυασμό χορογραφίας και body percussion, ήχους από το σώμα, στράκες, παλαμάκια, πόδια που χτυπάνε στο έδαφος, που θα συνοδεύονται από πέντε μουσικά θέματα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών που αγαπήθηκαν.
Ανάμεσα στους Τελάληδες και τους μαθητές της Στ΄ τάξης θα γεννηθεί ένας διάλογος για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ. Τη δράση σχεδίασαν και εμψυχώνουν οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα.