16 χρόνια φυλάκιση για ασέλγεια σε ηλικιωμένο από την Ηλεία

0
22

Σε βάρος 9χρονης ασελγούσε ηλικιωμένος άνω των 65 ετών, κατά την διάρκεια επισκέψεων του παιδιού με τους γονείς του στο σπίτι των παππούδων της σε χωριό της Ηλείας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με την 9χρονη να περιγράφει τα όσα έζησε σε κοινωνικούς λειτουργούς.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, όπου κατέθεσαν ως μάρτυρες κοινωνικοί λειτουργοί που εξέτασαν το κοριτσάκι και υποστήριξαν πως η ίδια τους είπε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας την θώπευσε επανειλημμένα στο στήθος και τα γεννητικά όργανα, προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά του.

Αίσθηση προκαλεί πως τους ισχυρισμούς της 9χρονης αμφισβήτησε η ίδια της η μητέρα, η οποία δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου πως η κόρη της λέει ψέματα, και υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο με την δικαιολογία πως δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα! Υπέρ του κατηγορουμένου τάχθηκε και η κόρη του, η οποία επανέλαβε τα λόγια της μητέρας, προσθέτοντας πως δεν θα τολμούσε κάτι τέτοιο επειδή οι δύο οικογένειες είχαν δεσμούς πρώτου βαθμού συγγένειας.

«Είναι όλα ψέματα, είμαι άδικα στη φυλακή» τόνισε ο ίδιος κατά την απολογία του, ισχυριζόμενος πως οι κατηγορίες εναντίον του δεν ευσταθούν.

Η Εισαγγελέας αποφάσισε την ενοχή του κατηγορούμενου και για τις δύο πράξεις, αναφέροντας κατά της αγόρευσή της μεταξύ άλλων πως «η ανήλικη ήταν ανήσυχη και φοβισμένη όταν εκμυστηρεύτηκε τα όσα είχε υποστεί και όταν έμαθε για τη σύλληψή του ένιωσε ανακούφιση».

Το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του κατηγορούμενου, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και που είναι ανίκανο να αντισταθεί.

Μάλιστα, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η συνολική ποινή που του επέβαλε είναι κάθειρξη 16 ετών.