Απότομη αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

0
84

 

 

Αλλάζει απότομα ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης (20.12.2023), καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τη Λιβύη και τη Νότια Τουρκία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας και θα φέρει καταιγίδες και χαλάζι.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr, βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στο υπόλοιπο Αιγαίο και στα νότια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι βροχές θα περιοριστούν στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν.

Καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων θα σημειωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο οι οποίες από το απόγευμα της Πέμπτης θα περιοριστούν στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά την Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Μέτρια).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν κατά τόπους τα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή.