Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με φορείς του Κατακόλου

Το επίνειο του Πύργου, το Κατάκολο, επισκέφθηκε ο πρ. Ευρωπαίος επίτροπος και Υπουργός, Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους.

Ειδικότερα στην συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κατακόλου Φραγκίσκος Κολόσακας, το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας Διονύσιος Μπουλούτας, η πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου Βασιλική Καλαμπόκα, ο εκπρόσωπος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ο Ναυτιλιακός Πράκτορας των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας στο Κατάκολο Παναγιώτης Φάκλαρης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας Δήμητρα Μουσά, ο πρ. αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και πρ. πρόεδρο της κοινότητας Κατακόλου Νίκος Ψάρρης, η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Κατακόλου «Σπύρος Χιόνης» Ρούλα Γκουβίτσα και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Στο σύνολό τους οι μετέχοντες επισήμαναν πως η μέχρι τώρα λειτουργία δεν είναι αυτή που αρμόζει στο λιμάνι που αποτελεί πύλη εισόδου για την Αρχαία Ολυμπία και ότι είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση – σε πρώτη φάση- πιεστικών προβλημάτων της καθημερινότητας.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τον κώδικα ISPS (ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων) ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισαν κάποιοι από τους επαγγελματίες πολλά από τα ζητήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν με τη μετατροπή του Λιμένα είτε σε Οργανισμό είτε σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Μία τέτοια εξέλιξη όπως επισημάνθηκε θα συνέβαλε στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και όλης της Ηλειακής οικονομίας ενώ ταυτόχρονα θα συνέβαλε και στην θεσμοθέτηση του Κατακόλου ως τουριστικού Λιμένα – μαρίνας για την υποδοχή και σκαφών αναψυχής.

Πέραν των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του Λιμένα οι τοπικοί φορείς ενημέρωσαν τον κύριο Αβραμόπουλο για ζητήματα υποδομών, καθαριότητας, αστυνόμευσης, ευταξίας και διευθέτησης του κυκλοφοριακού χάους που δημιουργείται τις ημέρες που το επίνειο προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τους μετέχοντες στην συνάντηση – που πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία – και τους διαβεβαίωσε πως θα λάβει υπ’ όψιν όλες τις επισημάνσεις έτσι ώστε από κοινού να αναζητηθούν και αναληφθούν πρωτοβουλίες για ενίσχυση και αναβάθμιση του λιμένα Κατακόλου, που είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη όχι μόνο της Ηλείας αλλά όλης της Δυτικής Ελλάδας.