Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης στη συνάντηση των Περιφερειών για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου

0
50

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχει στην αντιπροσωπεία Περιφερειών της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Συνδιάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών).
Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 ο κ. Ζαϊμης πρόκειται να συναντήσει τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, Antonio Tajani, ώστε να συζητήσουν και να προωθήσουν την πρωτοβουλία «Προς μια στρατηγική για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου».
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση να εκπροσωπήσω εκ νέου την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση Μεσογειακών Περιφερειών που συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Antonio Tajani, στη Ρώμη. Η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά από διεξοδική δια ζώσης συζήτηση που είχαμε στο Συνέδριο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR στην Καλαβρία τον Ιούνιο του 2023 και την συντονισμένη πίεση που ασκήσαμε οι Μεσογειακές περιφέρειες (κυρίως από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία) προκειμένου οι υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. να κατανοήσουν τον σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών στην Μεσόγειο, αλλά και στην επίλυση τοπικών προβλημάτων σε όλες τις χώρες της Μεσογείου. Υπενθυμίζω και την προηγηθείσα υπογραφή του κειμένου των Φίλων της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου όπου εκπροσώπησα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Βρυξέλλες, Μάρτιος 2023) όπως επίσης την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον π. Υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη (Μάιος 2023).»