Λαγκαδάς: Συγκλονίζει η μητέρα του 18χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια – «Του έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσαν»

 

 

«Ο ένας τον έπιασε και τον έσπρωξε. Του έδωσε μια σφαλιάρα και μετά τον πλάκωσαν όλοι», λέει η μητέρα του 18χρονου μαθητή που την Τετάρτη έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα ατόμων, κάποιοι εξ αυτούς ανήλικοι συμμαθητές τους, στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά.

Το θύμα της άγριας επίθεσης χρειάστηκε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών (ο ένας από αυτούς).

Η μητέρα του 18χρονου αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν ακόμα πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό, ωστόσο ξέροουν ότι ομάδα ατόμων επιτέθηκε και ξυλοκόπησε τον γιο της στις 11.50 το πρωί της Τετάρτης στους διαδρόμους του σχολείου, σε ώρα διαλείμματος.

«Ένας έσπρωξε αρχικά τον γιο μου, τον έπιασε το παιδί μου, του έδωσε μετά μια σφαλιάρα και μετά πλάκωσαν όλοι. Σύμφωνα με όσα μάθαμε μπορεί να ήταν και 15-20 άτομα άλλα βρέθηκαν και συνελήφθησαν τα πέντε. Τα γνώριζε τα παιδιά αυτά μέσα απο το σχολείο αλλά δεν έκαναν παρέα. Και όλα έγιναν χωρίς λόγο. Στα καλά καθούμενα. Δεν υπήρχαν προηγούμενα», τονίζει.

«Κάποιοι λένε ότι μπορεί και να ξεκίνησε για πλάκα όλο αυτό. Του έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τον χτυπούσαν στο κεφάλι. Αυτό που με ανησυχεί είναι το πως αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί. Είναι δυνατόν την ώρα του διαλείμματος να μην υπάρχει κανένας καθηγητής στον διάδρομο για να επιβλεπουν; Και να γίνονται όλα αυτά; Και να μας ενημερώνουν μια ώρα μετά; Και δεν κάλεσε κανένας ασθενοφόρο και αναγκάστηκε να τον μεταφέρει ο πατέρας του στο νοσοκομείο. Που ήξεραν πόσο σοβαρά ή όχι ήταν τα χτυπήματα και δεν έκανε κανένας τίποτα;», αναρωτιέται η μητέρα του 18χρονου.

Τα πέντε άτομα συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, η οποία θα διαβιβαστει στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.