2ο Γυμνάσιο Πύργου – Οι μαθητές της χορωδίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου.
Η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Κατσιάπη, υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες και έκανε μια σύντομη παρουσίαση για την ιστορία βιβλιοθήκης καθώς και για το πλούσιο υλικό που διαθέτει. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, τις υπηρεσίες που παρέχει αλλά και για τον μεγάλο αριθμό βιβλίων που διαθέτει, ανάμεσα στα οποία και σπάνια βιβλία. Ακολούθως, χωρίστηκαν σε τέσσερεις ομάδες για να συλλέξουν πληροφορίες για τις εργασίες τους με θέμα τις εξέχουσες μορφές του τόπου που με το έργο τους έχουν προσφέρει πολλά.
Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου συμμετέχει σε Δίκτυο Σχολείων τα οποία συνεργάζονται για την υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τον Απρίλιο.
Τους μαθητές συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Μπαντούνα και η Υποδιευθύντρια κ. Κωνσταντίνα Σακκά- Κυρίτση.