Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας – Παν. Αντωνακόπουλος: «Θα ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία»

0
36

Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη. Ο λόγος της επίσκεψης των Δημοτικών Αστυνόμων ήταν να ευχαριστήσουν τον Δήμαρχο για τη στήριξη που έχουν λάβει από την αρχή της θητείας του, καθώς και την επίλυση βασικών θεμάτων που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συναντήσεις τους.
Ο κ. Αντωνακόπουλος συνεχάρη όλους τους Δημοτικούς Αστυνόμους για το ήθος τους και την υπευθυνότητά τους να χειρίζονται θέματα της αρμοδιότητάς τους, κι ενημέρωσε πως τους επόμενους μήνες η Δημοτική Αστυνομία θα ενισχυθεί με επιπλέον 12 θέσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος Πύργου, οι οποίες πλέον εγκρίθηκαν και θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι ένας θεσμός που κυρίως έχει να κάνει με την πρόληψη κάποιων παραβατικών συμπεριφορών στους αστικούς χώρους. Οι αρμοδιότητες που έχουν εκ του νόμου οι υπάλληλοι, καθώς και η εκπαίδευση, δεν τους επιτρέπουν να έχουν καμία κατασταλτική δραστηριότητα.
Επίσης υπάρχουν κάποιες γενικευμένες κακές συμπεριφορές, όπως το παρκάρισμα που δεν ανατρέπονται με …ηρωικές πράξεις. Πρέπει να γίνει μια στρατηγική από το κεντρικό κράτος και όλους μαζί, για μια καλύτερη παιδεία στην κυκλοφορία.
Εμείς ζητήσαμε και μας εγκρίθηκαν 12 νέες θέσεις από το Υπουργείο, μέσω ΑΣΕΠ, όπου η Δημοτική Αστυνομία θα ενισχυθεί.
Να τονίσω ότι το κεντρικό κράτος εφαρμόζει δυστυχώς μια …πονηριά τα τελευταία χρόνια. Όπου εμφανίζονται νέα κοινωνικά φαινόμενα, που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να παρέμβει, αυτά τα αποκεντρώνει στην αυτοδιοίκηση. Δίνει αρμοδιότητες στην Δημοτική Αστυνομία χωρίς όμως να δίνει προσωπικό.
Εμείς προσπαθούμε να υπάρχει μια ευπρέπεια στην συμπεριφορά του κόσμου, μια τάξη στην κυκλοφορία – όσο μπορούμε στο μερίδιο που μας αναλογεί – και η Δημοτική Αστυνομία είναι μια υπηρεσία που καλείται να συμπληρώσει άλλες υπηρεσίες του Δήμου σε ένα καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα».
«Επίτευξη στόχων μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα»
* * * Ο κ. Αχτύπης με τη σειρά του, ευχαρίστησε κι εκ μέρους των υπαλλήλων, τον Δήμαρχο Πύργου, για τον οποίο όπως δήλωσε: «Στέκεται διαρκώς αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και παρέχει κάθε βοήθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας».
Κι ακόμα τόνισε: “Στη σύσκεψη αυτή έγινε αναφορά στον αποτελεσματικό αλλά και στον προληπτικό ρόλο της Δημοτικής αστυνομίας, στις 24ωρες δράσεις των στελεχών της και στη συνεχή παρουσία της – απ’ άκρη σ’ άκρη – στο Δήμο Πύργου. Έχουμε επιτύχει στους στόχους μας, μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα, κι είναι γεγονός πως η επάνδρωση της Υπηρεσίας και με νέα στελέχη το επόμενο διάστημα, θα φέρει τα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες του Πύργου».
Ο κ. Αχτύπης επίσης ανέφερε πως: «Η Δημοτική Αστυνομία παρά την υποστελέχωση, καταφέρνει με τη συνεχή προσπάθεια, τον επαγγελματισμό και τον ορθό σχεδιασμό, να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις αυξημένες αρμοδιότητες της.
Οι ημέρες των εορτών του Πάσχα φτάνουν κι ήδη φροντίζουμε να υπάρχει στον καλύτερο βαθμό η σωστή εικόνα και η λειτουργικότητα του Πύργου. Οι βάσεις τις υπηρεσίες είναι γερές και το μέλλον, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι»