“Στην πορεία προς την Ανάσταση και το Πάσχα…” : Βικτωρία Βασιλοπούλου Υποψήφια Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0
19

 

Διανύουμε ήδη την Μεγάλη Εβδομάδα!

Την Εβδομάδα των Παθών του Σαρκωμένου Λόγου!

Σκέψεις, στάσεις, συμπεριφορές, πρακτικές, ήθη, έθιμα, συνήθειες, ελλοχεύουν είτε καταγράφονται στην καθημερινότητά μας, σε ένα «φόντο» που καθορίζεται από μας τους ίδιους αλλά και από ό,τι συμβαίνει γύρω και κάποιες άλλες φορές «επιβάλλεται» και υιοθετείται σημειολογικά ως αναμενόμενο ή αναγκαίο.

Στην πορεία προς το Πάσχα, η καθεμία και ο καθένας ακολουθεί το δικό της/του «Γολγοθά» και επιδιώκει τη δική της/του «διάβαση», «πέρασμα», «απαλλαγή», «ανά(σ)ταση»,  «λύτρωση»!

Με όποια προσέγγιση, Θρησκευτική ή όχι, πέρα από δογματισμούς, με την ελεύθερη βούληση που αναλογεί στον κάθε άνθρωπο να αναμετράται με την πραγματικότητα που τον «πλήττει» με όποιον τρόπο, ίσως στην πορεία προς το Πάσχα, να μπορέσουμε κάνοντας την αυτοκριτική μας, να αναγνωρίσουμε και να ξανα-συστηθούμε με τον «συνάνθρωπο», με τον σημαντικό άλλο, ως στάση ζωής!
Στην πορεία προς το Πάσχα, ίσως,  να δυνηθούμε  να διαγνώσουμε είτε να «ξαναδιαβάσουμε» το ριζοσπαστισμό της «αγάπης» που εκτίθεται και διαχέεται δυναμικά και άνευ όρων και της «ρήξης» που διδάσκει και «οδηγεί» έξω από τα όρια των τεχνηέντως «κατεστημένων» ως αναγκαίων!
Στην πορεία προς το Πάσχα,  να συμβάλλουμε στη δικαιοσύνη της πράξης που μας «περιβάλλει και την περιβάλλουμε» και ακόμη ακόμη να «δοθούμε» στην ελευθερία της ύπαρξής μας μέσα από τα απλά και τα λιτά και τα σημαντικά «ασήμαντα», τις αξίες και τις «ουτοπίες»  που μας ενώνουν με το παρελθόν, τις μνήμες, αυτούς που «έφυγαν» και συνάμα μας  κάνουν καλύτερους ανθρώπους!

Τούτες οι μέρες του Πάθους που οδηγούν στην Ανάσταση και στη Λύτρωση, με όποια προσέγγιση κι αν επιλέξει ο καθένας, ας σηματοδοτήσουν το πιο δυναμικό «πέρασμα» στην αξιοπρέπεια, στον αυτοσεβασμό, στην «θυσία» της αλληλεγγύης, στη δικαιοσύνη, στην «ελευθερία» της ζωής!

Ίσως τότε, κάθε «λειτουργία» και  κάθε συμμετοχή στην εκκλησιά, στη γειτονιά, στην κοινότητα, «μοσχοβολήσει πασχαλιά»!

Καλή Ανάσταση!

Καλό Πάσχα!

Βικτωρία Βασιλοπούλου

Υποψήφια Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μέλος της Κ.Ε.