Η πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνάντηση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Την πρώτη του συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με κυβερνητικά στελέχη, στα οποία μεταφέρει την κατάσταση του Δήμου και τις ανάγκες που παρουσιάζονται.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα όλα τα θέματα που αφορούν τόσο στη στρατηγική του Υπουργείου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, με τον κύριο Χριστοδουλόπουλο να μεταφέρει στην Υπουργό και φλέγοντα ζητήματα του Δήμου, τα οποία διαπιστώθηκαν κατά τον πρώτο μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έθεσε στην Υπουργό το μεγάλο πρόβλημα με τα χρέη παρελθόντος ετών που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπου μαζί με τα χρέη που προστέθηκαν από τα Νομικά Πρόσωπα, πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιναχτεί στο αέρα συνολικά ο προϋπολογισμός του Δήμου.
Επιπλέον, ενημέρωσε την Υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα των ανταποδοτικών τελών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά τη γενικότερη οικονομικής δυσχέρειας των πολιτών, αλλά και τα ζητήματα με τα χρέη της ύδρευσης που αντιμετωπίζει κυρίως ο δήμος μας.

Η συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική, με την κυρία Κεραμέως να δείχνει ενδιαφέρον για το σύνολο των θεμάτων που έθεσε υπ’ όψιν της ο κύριος Χριστοδουλόπουλος. Μάλιστα, τόσο η Υπουργός, όσο και ο Δήμαρχος Ήλιδας δεσμεύθηκαν για συχνότερη επαφή των δύο πλευρών, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης όλων των ζητημάτων.
Όπως τόνισε ο κύριος Χριστοδουλόπουλος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Υπουργείο: «Η συνάντηση είχε θετικό πρόσημο και σίγουρα το επόμενο διάστημα θα μας δοθούν πολλές αφορμές συνεργασίας, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το κυρίαρχο υπουργείο για τους ΟΤΑ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους δήμους σήμερα, είναι ότι, σκέψεις υπάρχουν, προγράμματα έχουν εκπονηθεί, όμως κονδύλια δυστυχώς δεν υπάρχουν. Πέραν αυτών, η δημοτική μας αρχή παρέλαβε και μία σειρά από προβλήματα, που σίγουρα για να επιλυθούν χρειάζονται και την πολιτική βούληση του Υπουργείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χρέη του Δήμου μας και κυρίως αυτά που προστίθενται από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων. Για όλα αυτά το υπουργείο θα πρέπει να σταθεί δίπλα μας, με ένα γενναίο πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών».