Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

0
269

 

 

 

 

Ο Δημήτρης Τσοβόλας νοσηλευόταν δύο ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Αττικόν», καθώς εδώ και καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα και σήμερα, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 80 ετών.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και ήταν υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε από τους πιο δημοφιλείς υπουργούς Οικονομικών της Μεταπολίτευσης λόγω των φιλολαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε.

Από το 2004 και μετά έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την πολιτική και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη δικηγορία. Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας και προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δυο παιδιά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το Μάιο του 1991 ο Δημήτρης Τσοβόλας, προσήχθη στο Ειδικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά – Καλκάνη και καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 1992 σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων χάνοντας έτσι τη βουλευτική του έδρα.

Διακρίθηκε για τη μαχητικότητα του κατά τη διάρκεια της δίκης. Αρνήθηκε να εξαγοράσει την ποινή του και για το ποσό έγινε έρανος μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 η Βουλή των Ελλήνων του απένειμε χάρη.

Με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ
Με την Αλέκα Παπαρήγα – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

πηγή:https://www.newsit.gr/