Πάτρα: Ανεξήγητοι οι θάνατοι των τριών κοριτσιών και ασύνδετοι με τις παθήσεις τους – Οι περίεργες συμπτώσεις

0
168

 

 

 

 

Άλυτος γρίφος παραμένει για τους ειδικούς ο θάνατος των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα με την έρευνα να συνεχίζεται.

Πρόκειται για ανεξήγητους θανάτους που είναι ασύνδετοι με τις παθήσεις που αντιμετώπιζαν τα τρία παιδιά. Τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά με τους γιατρούς να εκφράζουν τον προβληματισμό τους με την έρευνα των αρχών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η οικογένεια μπορεί να έβγαλε ανακοίνωση, ωστόσο, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις για την υπόθεση. Την άκρη του νήματος πρόκειται να ξετυλίξει ο απινιδωτής και τι ακριβώς έχει καταγράψει. Οι τελευταίες δραματικές στιγμές της Μαλένας σοκάρουν όπως τις έχει περιγράψει η μητέρα σε κατάθεσή της.

Καρδιολόγοι μιλώντας στο MEGA εκτιμούν ότι οι τελευταίες καταγραφές στον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της, λέγοντας μάλιστα ότι αν είχαν προηγηθεί αρρυθμίες που να δικαιολογούν τον θάνατο, αυτές θα έχουν καταγραφεί.

«Χάρη σε αυτό το μηχάνημα και στους αλγόριθμους ο γιατρός μπορεί να δει αν υπήρξαν αρρυθμίες πριν τον θάνατο. Αν έχει προηγηθεί αρρυθμία το μηχάνημα το ανιχνεύει και οι δικαστικές αρχές μπορούν να το βρουν», δήλωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τσιούφης.

Την ίδια στιγμή πάντως οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς του άτυχου παιδιού.

Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσει απαντήσεις, να κλείσει ή να ανοίξει περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών, με τις γενετικές εξετάσεις να θεωρούνται απαραίτητες.

«Δεν είναι έτσι. Δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ να πει κάτι. Πήραμε μια εντολή να κάνουμε μια έρευνα για να αποκλειστούν ενδεχόμενα. Το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από γιατρούς, μάρτυρες, νοσηλευτές για να βγάλει ένα συμπέρασμα», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης,Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίοι από όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

 

Στο μικροσκόπιο οι περίεργες συμπτώσεις

Να σημειωθεί ότι στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν και κάποιες περίεργες συμπτώσεις στους θανάτους των τριών κοριτσιών όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Σύμφωνα με όσα είπε οι συμπτώσεις αφορούν τον θάνατο των κοριτσιών, τις συνθήκες θανάτου χωρίς την παρουσία γιατρών και τις ενδείξεις από τον απινιδωτή.

Οι αρχές εξετάζουν ακόμη την σύμπτωση ότι και οι τρεις θάνατοι συνέβησαν Σάββατο ή Κυριακή όπως και άλλα ιατρικά περιστατικά στα τρία κορίτσια.

Η Τζωρτζίνα έπαθε την πρώτη ανακοπή τον περασμένο Απρίλιο. Σάββατο σημειώθηκε η δεύτερη ανακοπή που οδήγησε και στον θάνατό της. Η Μαλένα από την άλλη στο νοσοκομείο Ελπίδα έχασε τη ζωή της Σάββατο, ενώ η Ιριδα πέθανε  Κυριακή.

Τα Σαββατοκύριακα να σημειωθεί στα νοσοκομεία η παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι κατά πολύ μικρότερη.

Υπάρχει μια ιατρική διερεύνηση με αντίστοιχους θανάτους στο εξωτερικό, που πιθανότατα να δώσει μια εξήγηση στην τρομερή αυτή σύμπτωση, ωστόσο δεν είναι ακόμη κάτι βέβαιο.

Παράλληλα υπάρχουν και ιατρικά ζητήματα στο οικογενειακό περιβάλλον όπως και νοσηλείες που εξετάζονται. Ένα από αυτά συνέβη πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα.

πηγή:https://www.newsit.gr/