Αυγερινοπούλου: Στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Συμπολιτείας Ολυμπίας «Μέγα το της θαλάσσης κράτος»

0
30
George Spyros

Παρέδωσε το βραβείο στην κα Προκοπίου, Α’ Αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος

Στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τίτλο: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», η οποία διοργανώθηκε από την Συμπολιτεία Ολυμπίας και την Οργανωτική Επιτροπή του «Δρόμου Εκεχειρίας 2023», παρευρέθηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 8ου Δρόμου Εκεχειρίας που θα λάβει χώρα στις 7 Μαΐου από την Αρχαία Ήλιδα έως την Αρχαία Ολυμπίας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για τις διακρίσεις, το ήθος και για την προσφορά τους στο ολυμπιακό ιδεώδες, αθλητές της Ιστιοπλοΐας και η ελληνική ναυτοσύνη, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.
Η κα Αυγερινοπούλου παρέδωσε τιμητικό βραβείο στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κυρία Ελίζα Προκοπίου Α΄ Αντιπρόεδρο του Ομίλου για τη συμβολή και τη διαχρονική προσφορά του στην ελληνική ναυτοσύνη και τη συμβολή στην προαγωγή της πίστης στη θάλασσα ως στοιχείου ζωής και προόδου του Έθνους.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δρυμούσης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου κα Αντίκλεια Τρικόγλου, καθώς και ο Αθανάσιος Μαρτίνος από την ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γιάννακα.
Στην εικαστική έκθεση την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη παρουσιάστηκαν 100 ζωγραφικά έργα από διακεκριμένους καλλιτέχνες της ελληνικής τέχνης του 19ου αι. μέχρι και το α΄ μισό του 20ου αιώνα. Μια ιστορική και θεματική περιήγηση επιλογής από τις τρεις σημαντικές, αναγνωρισμένες Ιδιωτικές Συλλογές. Έργα όπως των Βολανάκη, Προσαλέντη, Χατζή, Μαλέα, Λύτρα, Ζαΐρη, Αλταμούρα, Καλογερόπουλου, Χειμώνα κ.α. ορισμένα εκ των οποίων εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, χάρη στην ευγενική διάθεση των κατόχων τους: του καθηγητή Δρ. Μιχαήλ Σκούλλου και των κ.κ. Γιάννη Καραλίβανου και Παύλου Αιμιλίου Προσαλέντη.