Αμετανόητος ο 26χρονος που παρέσυρε και παράτησε τη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη – «Αν είχε περάσει από διάβαση, δεν θα είχε συμβεί αυτό»

0
83

 

 

 

Συντετριμμένος δηλώνει ο 26χρονος που παρέσυρε μια φοιτήτρια με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια την εγκατέλειψε στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι προέχει η κατάσταση της υγείας της. Κρατείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης διότι δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος παραδόθηκε σήμερα (24.11.2022) το πρωί. «Οφείλω να πω ότι αν η φοιτήτρια δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την Εγνατία σε σημείο χωρίς διάβαση, τίποτα δυσάρεστο δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπάρχει διάβαση. Εγώ έφυγα από το σημείο γιατί δεν είχα άδεια παραμονής».

Την ίδια ώρα, η 21χρονη φοιτήτρια νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι γιατροί τονίζουν ότι τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της υγείας της, όμως δεν είναι αισιόδοξοι, καθώς φέρει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται σε καταστολή ενώ έχει υποβληθεί ήδη και σε μια χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Επίσης, έχει πολλαπλά κατάγματα και θλάσεις σε πνεύμονα και σπλήνα.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του 26χρονου μετά την απολογία του

«Ο εντολέας μου έχει μια ειλικρινή θέση, γι’ αυτό έδωσε παρουσιάστηκε αυτοβούλως σήμερα και έδωσε μια πλήρη απολογία», δήλωσε ο δικηγόρος του 26χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος. «Το τροχαίο είχε μια δυσάρεστη κατάληξη, μια νέα κοπέλα βρίσκεται στη ΜΕΘ, είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που μας φορτίζει όλους. Επί της ουσίας, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι επιχείρησε να περάσει τη λεωφόρο Εγνατία απότομα και ξαφνικά.

Ο εντολέας μου οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με φυσιολογικές συνθήκες. Έχει καταγραφεί όλη η πορεία του και καταλαβαίνετε ότι ένα όχημα σε μια μεγάλη λεωφόρο γεμάτη φανάρια, μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει εδώ», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 26χρονου.

«Η 21χρονη επέλεξε να περάσει από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών ενώ στα 20-30 μέτρα από το σημείο του τροχαίου, υπάρχει διάβαση. Επιχείρησε να φρενάρει και να την αποφύγει», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, που του είπαν ότι οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αυτοκίνητο του 26χρονου είχε «ιλιγγιώδη ταχύτητα», ο κ. Σπυράτος δήλωσε «πού τα έχετε ακούσει αυτά; Δεν έχει καταγραφεί η πολλή υψηλή ταχύτητα».

«Είναι πραγματικά συντετριμμένος ο εντολέας μου. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο σιωπηλά την εξέλιξη της υγείας της 21χρονης», δήλωσε, επίσης, ο δικηγόρος του 26χρονου. Όσον αφορά τον λόγο που την παράτησε, εξήγησε ότι «δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Πέραν αυτού, ήταν και σε μια κατάσταση φόρτισης. Συνδυαστικά οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν λάθος, το τονίζω και επαναλαμβάνω ότι η στιγμή είναι κρίσιμη», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του 26χρονου και κατέληξε πως «φυσικά και θα ήθελε να μιλήσει με τη φοιτήτρια και ότι έχει ενσυναίσθηση του τι συνέβη».