«Τον βρήκε λιπόθυμο συναθλητής του» – Η μοιραία μέρα του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου στο γυμναστήριο

0
39

 

 

 

Στο πένθος βυθίστηκε ο ελληνικός αθλητισμός, μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου.

Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλης Τόπαλος, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ (σ.σ. προπόνηση με αντίπαλο σε προσομοίωση αγώνα) στις 16 Δεκεμβρίου 2022 σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Το άτυχο παιδί είχε υποβληθεί σε χειρουργείο στο κεφάλι και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, αλλά δεν άντεξε και άφησε την τελευταία πνοή του σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2023.

Ο Νίκος Γιδάκος, ιδιοκτήτης και προπονητής στο γυμναστήριο, όπου λιποθύμησε ο Βασίλης Τόπαλος στις 16 Δεκεμβρίου, μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Ερχόταν μια φορά την εβδομάδα εδώ σε εμάς. Εκείνη την ημέρα έγινε η συνηθισμένη προπόνηση, ήταν σε πρωινό γκρουπ, δεν είχε ένταση σαν προπόνηση δηλαδή. Κάποια στιγμή πήγε στην τουαλέτα και τον βρήκε ένας συναθλητής του λιπόθυμο. Ήταν με τον πατέρα του εκείνη την ημέρα, έκανε με εκείνον προπόνηση. Ασχολείται και ο πατέρας του με την πυγμαχία”.

“Πολλά τα ερωτηματικά”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να γίνει έρευνα, ώστε να φανεί πώς κατέληξε ο νεαρός αθλητής στο νοσοκομείο, τονίζοντας ότι είναι “πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών του θανάσιμου τραυματισμού του”.