Στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας ο Νίκος Καλάκος – Με το Σωματείο Υπαλλήλων συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος

0
39

Με το Σωματείο Υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συναντήθηκε ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης κυριάρχησε το πρόβλημα της ανεπαρκούς στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών της Αμαλιάδας, καθώς από 62 εργαζόμενους έχει φτάσει στους μισούς, περίπου 30, με συνέπεια να επιβαρύνονται με περισσότερη δουλειά οι εναπομείναντες υπάλληλοι.
Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας παίρνουν και δουλειά για το σπίτι για να λειτουργεί ομαλά η υπηρεσία, καθώς καλύπτει γεωγραφικά τα δύο τρίτα της Ηλείας και έχει αυξημένο όγκο δουλειάς.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι συζήτησαν με τον Νίκο Καλάκο τα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους, με κυριότερο τις αλλαγές που επέφερε ο «νόμος Κατρούγκαλου».
Από την πλευρά του ο Ηλείος οικονομολόγος δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι αντίθετος στα σενάρια περί κατάργησης του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να δρομολογηθεί, είναι η στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, καθώς καλύπτει πολύ μεγάλο αντικείμενο δουλειάς από το βόρειο τμήμα της Ηλείας.
Παράλληλα, ο Νίκος Καλάκος εγκωμίασε την εργασιακή συνέπεια των υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, επισημαίνοντας ότι φέρνουν εις πέρας σημαντική δουλειά για να εξυπηρετείται ο πολίτης και να νιώθει ότι γίνεται προσπάθεια για να λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.
«Οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας καταβάλλουν καθημερινή και επίπονη προσπάθεια για να λειτουργεί η Δικαιοσύνη και να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Καλύπτει γεωγραφικά ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ηλείας και έχει πολύ αυξημένο φόρτο εργασίας. Πιστεύω ότι είναι αναγκαία η στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί», δήλωσε.