Καλαμάτα: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο Παναγιώτης Νίκας για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο του 2019

0
296

 

 

 

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατα τη διάρκεια του Σαιτοπόλεμου το 2019 στην Καλαμάτα, κρίθηκαν ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και ο καπετάνιος του “μπουλουκιού” από το οποίο έφυγε η φονική σαΐτα.

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κρίθηκαν ο τέως δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 24 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή με το δικαστήριο να τους αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε φυλάκιση 3 ετών και 7 μηνών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλες πλημμεληματικές πράξεις με την αναγνώριση επίσης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου καταδικάστηκε και ο καπετάνιος του μπουλουκιού από το οποίο έφυγε η φονική σαΐτα, που τραυμάτισε θανάσιμα τον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Αθώοι κρίθηκαν ο τότε πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαϊτομάχων, ενώ ένοχοι για πλημμεληματικές πράξεις (κατοχή εκρηκτικών υλών κ.α.) κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι σαϊτομάχοι, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο διέταξε αυτεπάγγελτα να μεταβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.

πηγή: Ελευθερία