Απίστευτο και όμως ελληνικό: Μία ασφαλτόστρωση που πήγε τελείως λάθος

0
50

 

 

Κωμικοτραγική είναι η εικόνα από δρόμο στη Θεσσαλονίκη, με σταθμευμένο αυτοκίνητο να έχει εμποδίσει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Πολλές φορές… σκαρφαλώνουμε στα κάγκελα, «φωνάζοντας» για τα κακώς κείμενα του ελληνικού οδοστρώματος, το οποίο βρίθει από λακκούβες που καθιστούν τις μετακινήσεις δύσκολες για τους επιβάτες και… επίπονες όσο και για το σύστημα ανάρτησης του αυτοκινήτου μας.

Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που όταν τα συνεργεία των δήμων αναλαμβάνουν δράση, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες βελτίωσης του οδοστρώματος, εμείς υιοθετούμε μια συμπεριφορά που δυσχειραίνει το έργο τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας πολίτης στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ο οποίος είναι υπαίτιος για το… απίστευτο και όμως ελληνικό θέαμα που βλέπουμε στη φωτογραφία του thestival.gr.

Συνεργεία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου πραγματοποίησαν ασφαλτόστρωση σε δρόμο, εκτός… από ένα σημείο, καθώς ήταν σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο.

Αυτό συνέβη διότι ο οδηγός του οχήματος που πάρκαρε στην οδό Ανδρομάχης, στον Εύοσμο, δε φρόντισε να μετακινήσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης.

Εφόσον το όχημα ήταν ούτως ή άλλως σταθμευμένο στον συγκεκριμένο δρόμο, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να μετακινήσουν όχημα το οποίο εμποδίζει την εκτέλεση έργων.