Ζαχάρω: “Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος- Θλίψη στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στην Ηλεία

0
25

“Εφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών σήμερα το μεσημέρι ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλους και η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει την θλίψη την τοπική κοινωνία.

O Πανταζής Χρονόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος γεννήθηκε στη Ζαχάρω στις 7 Μαρτίου του 1947. Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας που διετέλεσε επίσημα δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010 όταν τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Παρά ταύτα διεκδίκησε ξανά τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 και εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς όμως τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας μάλιστα από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρίσκεται σε αργία. Ως εκ τούτου, άσκησε για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα καθήκοντά του, καθώς η παράταξή του υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο, με απόφαση που έλαβε τον Νοέμβριο 2014. Ο ίδιος αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο του, τη Ζαχάρω την οποία υπηρέτησε πιστά. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν αναγκάσει να «αποτραβηχτεί» από τα κοινά.

Από το ilianet.gr τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους λοιπούς οικείους του εκλιπόντος.