Τζεφ Μπέζος: Στην Ιθάκη με το «Koru» των 127 μέτρων αξίας 500 εκατ. δολαρίων

 

 

 

Πέρυσι τίμησε τις Κυκλάδες, φέτος τράβηξε προς Ιόνιο μεριά ο πολύς Τζεφ Μπέζος. Χθες Τετάρτη εθεάθη στο νησί Καστός της Λευκάδας μαζί με την παρέα του. Μάλιστα η συντροφιά αφίχθη στο νησί με τέντερ από την θαλαμηγό «Koru» του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Πρόκειται και ένα εκπληκτικό σκαρί μήκους 127 μέτρων με τρία κατάρτια που φτάνουν σε ύψος τα 70 μετρα. Η κατασκευή του κόστισε πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια, ποσό μυθικό για κάποιους, όχι όμως για τον ιδιοκτήτη της Amazon. Με προσωπική περιουσία η οποία σύμφωνα με το Forbes προσεγγίζει τα εκατόν εξήντα τρία δισ. δολάρια, ο Μπέζος απλά ήθελε ότι καλύτερο για τις θαλασσινές του αποδράσεις. Αυτές που φέτος το καλοκαίρι τον έφεραν στην Ελλάδα και στο Ιόνιο, μαζί με την σύντροφο του Λορίν Σάντσεζ. Το πρωί της Πέμπτης το «Koru» έδεσε έξω από την Ιθάκη, τον επόμενο σταθμό των διακοπών του Μπέζος.

O Τζεφ Μπέζος στην Ιθάκη
Bezos1
bezos2
koru_mp__1_
koru_mp__2_

Η λειτουργία του Koru κοστίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και η αξία του ανέρχεται σε 500 εκατ. δολάρια. Το σκάφος αναψυχής μπορεί να φιλοξενήσει 18 επισκέπτες – και απαιτεί πλήρωμα 40 ναυτικών.Το «Koru» προστέθηκε σε έναν στόλο από superyachts, ελικόπτερα και αεροπλάνα που ήδη ανήκουν στον επιχειρηματία. Η σκούνα από αλουμίνιο και ατσάλι φέρεται να διαθέτει τρία καταστρώματα και μιας πισίνας.

koru_4
To superyacht του Τζεφ Μπέζος ανοιχτά της Λευκάδας

Το μικρότερο σκάφος υποστήριξης που βρίσκεται δίπλα στο σκάφος-μαμούθ περιλαμβάνει ένα ελικοδρόμιο προσγείωσης ελικοπτέρων για τον Μπέζος ή τους διάσημους καλεσμένους του. Αυτό το μικρότερο γιοτ αναμένεται επίσης να είναι φορτωμένο με πολυτελή αυτοκίνητα, τζετ σκι, ταχύπλοα και ένα προσωπικό υποβρύχιο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

skafos-bezos__1_
skafos-bezos__2_
skafos-bezos__3_
skafos-bezos__4_