Τρίκαλα: Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ζητά πρώτα να παραιτηθούν και μετά να κατέβουν στις εκλογές ψάλτες και νεωκόροι

0
172

 

 

Παύει ο μητροπολίτης Τρίκκης (σ.σ. Τρίκαλα) κ. Χρυσόστομος ψάλτες και νεωκόρους, που αποφάσισαν να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιοι.

Με επιστολή του προς τους εφημερίους των Ναών της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος υπογραμμίζει «την αυστηρή ουδετερότητα της τοπικής μας Εκκλησίας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Μάλιστα ζητά την παύση από τα καθήκοντά τους ιεροψαλτών, νεωκόρων κλ.π. μέχρι τις εκλογές.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί μου πατέρες,
Εξ όσων πληροφορούμαι, πολλοί εκ των συνεργατών Σας και Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι Σύμβουλοι στις Επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Είναι παρήγορο που στις ημέρες ιδιοτέλειας που διανύουμε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Όμως, Σας γνωρίζω ότι εμείς ως Εκκλησία οφείλουμε να διατηρήσουμε απόσταση από κάθε είδους ανάμειξη στις εκλογικές εξελίξεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, παρακαλώ όσοι εκ των συνεργατών Σας κατέλθουν υποψήφιοι στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές και αποτελούν Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ή και Εργαζόμενοι στον Ιερό Ναό ( Νεοκώροι, Ιεροψάλτες κ.λπ.) να υποβάλλουν την παραίτησή τους στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Σας Ναού και έπειτα με ευθύνη Σας να την διαβιβάσετε προς την Ιερά Μητρόπολη».