Τραγικό: Τα χάπια κατά της ελονοσίας προκάλεσαν ψυχωσικό επεισόδιο στη φοιτήτρια που πήδηξε από το αεροπλάνο;

0
168

 

 

 

Το ενδεχόμενο η Βρετανίδα φοιτήτρια του Κέιμπριτζ που πήδηξε από το αεροπλάνο στη Μαδαγασκάρη να είχε πάθει προηγουμένως ψυχωτικό επεισόδιο από τα χάπια που έπαιρνε κατά της ελονοσίας εξετάζει η τοπική αστυνομία.

Η Αλάνα Κάτλαντ πήδηξε στο κενό από ύψος 1.130 μέτρων, αφού άνοιξε προηγουμένως την πόρτα του αεροσκάφους κι έδωσε μάχη επί πέντε λεπτά με την συμφοιτήτριά της, Ρουθ Τζόνσον και τον πιλότο που προσπαθούσαν να την εμποδίσουν κρατώντας την από το πόδι. Η 19χρονη φοιτήτρια είχε μόλις αρχίσει την πρακτική της στη Μοζαμβίκη προτού βρει τραγικό θάνατο στις αρχές της εβδομάδας.

Η Αλάνα Κάτλαντ λήταν δευτεροετής φοιτήτρια του Κέιμπριτζ.

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας εξετάζουν την πιθανότητα η κοπέλα να έπασχε από παραισθήσεις λόγω των χαπιών που έπαιρνε κατά της ελονοσίας. Στις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη μητέρα της φαινόταν αναστατωμένη και σαν χαμένη, καθώς πολλά από τα λόγια της δεν έβγαζαν νόημα. Στις σπάνιες παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων κατά της ελονοσίας περιλαμβάνονται η παράνοια, οι παραισθήσεις, η κατάθλιψη και οι αυτοκτονικές τάσεις, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ. Θείος της φοιτήτριας είπε ότι η κοπέλα φαινόταν να είναι καλά στην υγεία της προτού αναχωρήσει για το εκπαιδευτικό ταξίδι και πρέπει να «αρρώστησε» όσο βρισκόταν στη Μαδαγασκάρη. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμού της σορού της άτυχης φοιτήτριας, αλλά φοβούνται ότι ίσως να μην τη βρουν ποτέ στην απόμερη περιοχή Αναλάλβα, όπου ζουν πολλά σαρκοβόρα αιλουροειδή.

Πηγή: iefimerida.gr